Côte de boeuf - Reverse Sear

Reverse sear er til dansk oversat "omvendt tilberedning", hvor du starter med at grille kødet ved lav temperatur for derefter at øge temperaturen og til sidst grille kødet færdig ved hård varme. Fordelen ved denne grillmetode er, at du nemmere kan styre temperaturen og på den måde grille tykkere kødudskæringer optimalt. I dette tilfælde er det Cote de boeuf.

Princippet i reverse sear er også perfekt til en tomahawk steak, som er en Côte du Boeuf, hvor ribbenet stadig sidder på kødet.

  • texture Træpillegrill
  • restaurant_menu Hovedret

Ingredienser

Sådan gør du


Forberedelse:

  1. Gnid bøffen med knust hvidløg.
  2. Pensl bøffen med olie og krydr med salt og peber.

Grill:

  1. Forvarm grillen til 105°C.
  2. Sæt et stegetermometer i den ene bøf og læg dem ind i grillen. Grill dem i ca. 1 time. (Hvis grillen har Super Smoke kan du med fordel bruge det).
  3. Tag bøfferne af grillen (lad termometeret sidde i) ved en kernetemperatur på 50°C og skru grillen op på 250°C. Læg en stegeplade ind på grillen og lad den varme op i ca. 10 minutter.
  4. Smelt smørret og læg rosmarinkviste, hvidløg og til sidst bøffen på. Grill den til den har en god stegeskorpe og en kernetemperatur, som du ønsker det. En kernetemperatur på 55°C giver en flot, rød bøf.
  5. Tag bøffen af grillen og lad den hvile i slagter papir i 10 minutter inden du skærer den ud.

Anret:

  1. Skær tynde skiver af bøffen og server den med lidt citronsaft.

Print opskriften

arrow_upward