Oksemørbrad

02. februar 2022

Oksemørbrad Foto Themeatclub

Oksemørbrad

Hvordan klargør du det møreste stykke kød?

En mørbrad er en udskæring fra en muskel på indersiden af rygsøjlen på et dyr og er det møreste stykke kød du finder. Alt efter hvilket dyr den kommer fra, kaldes den oksemørbrad, svinemørbrad, kalvemørbrad osv.

Herunder viser vi, hvordan du fjerner sølvsenen og klargør oksemørbraden - det man også populært kalder at afpudse en mørbrad.

Foto og video i samarbejde med
Emil fra TheMeatClub.dk


Oksemørbrad1 Foto Themeatclub
Oksemørbrad Foto Themeatclub

Sådan afpudser og klargør du en oksemørbrad ?

  1. Fjern sølvsenen, husk at lade kniven gøre arbejdet
    Se hvordan du gør i videoen nederst.

  2. Ved tilberedning som hel mørbrad, kan du tage det tyndeste stykke og løfter ind under sig selv
    På den måde sikre man ens tilberedning. Se hvordan du gør i videoen nederst.

 

Forslag til tilberedning af hel oksemørbrad

  1. Tænd grillen, så den bliver godt varm

  2. Brun den afpudset steg af
    Forestil dig, at oksemørbraden har 4 sider. Brun hver side i 2 min. - i alt 4 gange indtil hele oksemørbraden er brunet af.

  3. Kom stegetermometer i oksemørbraden og placer på grillen ved indirekte varme
    Indirekte varme betyder, at du slukker brænderen, der befinder sig direkte under oksemørbraden.

  4. Grill oksemørbraden til den opnår en kernetemperatur på 50-55° C
    eller til den er som DU ønsker den skal være.

    Kernetemperaturen på en oksemørbrad:
    Rød: 50° C
    Medium: 55° C
    Gennemstegt: +63° C

    Kommer kernetemperaturen derover, tørrer stegen ud og kan blive sej.

  5. Tag stegen af grillen og lad den hvile i ca. 15 min., inden du skærer den ud

Byl Brand Payoff PNG
arrow_upward