play_circle_outline youtube
Fyldt Kalkun Opskrift Gasgrill 6 3613
Fyldt Kalkun Opskrift Gasgrill 1 3613
Fyldt Kalkun Opskrift Gasgrill 2 3613
Fyldt Kalkun Opskrift Gasgrill 4 3613
Fyldt Kalkun Opskrift Gasgrill 5 3613

Fyldt kalkun på rotisseri

En stor saftig og fyldt kalkun er noget amerikanerne ser frem til i den årlige Thanksgiving-helligdag, og selvom vi ikke fejrer Thanksgiving her i Danmark, så kan vi da godt alligevel hente lidt madinspiration derfra. Der ér jo også stadig nogle danskere, som får fyldt kalkun til jul.

I vores opskrift her fylder vi kalkunen med ene gode sager, fx grøntsager, krydderurter, bacon, toast og andre lækkerier, som giver masser af smag og saft. Og langtidsgrillningen giver lige dén ekstra sprøde dimension, som gør kalkunen fuldstændig uimodståelig.

  • texture Gasgrill
  • restaurant_menu Hovedret

Ingredienser

Sådan gør du


Grøntsagerne:

  1. Rens champignonerne og skær dem i små stykker.
  2. Hak løg og hvidløg fint.
  3. Skræl gulerødder og kartofflen, og riv det på et mandolinjern.
  4. Vask bladselleri og skær det i små stykker.
  5. Vask og hak persille og salvie.
  6. Skær toastbrød ud i tern. Du kan med fordel riste brødet først, så det bliver sprødt.
  7. Kog ½ liter vand og opløs bouillonterningen deri.

Fyldet:

  1. Tænd for din Sizzle Zone og stil en wok derpå, så den kan blive varmet godt op. Hvis du ikke har en Sizzle Zone, så brug dit gasblus eller stil wokken ind under grilllåget med direkte varme på maks.
  2. Hæld lidt olie i wokken.
  3. Hæld bacon og champignon deri - i den nævnte rækkefølge. Rør godt mens det svitser.
  4. Svits det godt af. Det gør ikke noget, hvis der er væske derved - det smager bare godt i kalkunen.
  5. Tilsæt derefter løg og hvidløg i wokken. Rør godt og svits videre.
  6. Hæld derefter bladselleri, gulerødder, kartofler og krydderurterne i wokken.
  7. Lad det hele stå og simre lidt imens du rører rundt.
  8. Put smørret i.
  9. Hæld lidt af bouillonen i ad gangen til fyldet har den rigtige konsistens.
  10. Kom toaststykkerne deri. Det suger noget væske og samler fyldet.
  11. Smag til med salt og peber. Vær opmærksom på at der i forvejen er salt i fra bouillonen.

Grillen:

  1. Gør klar til grille indirekte ved at tænde grillens yderste brændere. Temperaturen skal være ca. 170°C.
  2. Hvis du har en bagbrænder, så indstil den gerne på svag varme - på den måde kan skindet blive dejligt sprødt fra strålevarmen.
  3. OBS! Vær forsigtig når du griller med bundbrændere og bagbrændere tændt samtidig - mangler ilten i cookboxen, vil ilden søge udenfor cookboxen for at få næring. Så brug bagbrændere eller bundbrænder som supplement til det andet, men kun på lavt blus. Mens grillen varmer op, så kan du fylde kalkunen.

Kalkunen:

  1. Sørg for at kalkunen er rengjort indvendig.
  2. Kom fyldet i.
  3. Sæt spyddet til rotisseriet gennem kalkunen og luk den godt. Gaflen fra rotisseriet kan bruges til at lukke enden med fyldet og hvis det ikke er nok, så brug en kødnål. Hvis du ikke har rotisseri, så kan kalkunen også laves med indirekte varme direkte på grillristen.

Tilberedning på grillen:

  1. Sæt rotisseriet med kalkunen ind i grillen.
  2. Kom en drypbakke med lidt vand i ind under kalkunen.
  3. Krydder kalkunen med salt og peber hele vejen rundt - det er let at gøre mens kalkunen snurrer på grillen.
  4. Grill kalkunen til både brystkødet og fyldet har fået en kernetemperatur på 75°C. - der tager ca. 3 timer.
  5. Lad kalkunen trække i minimum 15 minutter, inden du skærer den ud. Derefter er kalkun og fyld klar til at blive serveret. Velbekomme.

Print opskriften

arrow_upward