Ingredienser
Sådan gør du
Blåmuslingerne:
- Tjek muslingernes friskhed og kassér dem, der ikke er gode. Friskheden tester du ved at lugte til blåmuslingerne, og hvis de dufter af saltvand, så er de gode. Hvis muslingerne er åbne, så kan du banke lidt mod bordet og hvis den lukker sig, så er den frisk.
- Hiv evt. ”skæg” af de muslinger, hvor det sidder på. Det må først gøres i sidste øjeblik, for muslingen dør i samme øjeblik, du gør det.
Grillen:
- Hvis du har en SIZZLE ZONE™ på din grill så tænd op i den på max temperatur og stil wokken derpå. Hvis ikke du har en SIZZLE ZONE™ så kan du sagtens bruge den almindelige grill.
- Tænd også for alle brænderne inde i grillen - og skru op på fuld styrke.
Wokken:
- Kom olien i wokken.
- Tjek om wokken er varm nok ved at lægge et lille stykke hvidløg i. Hvis det syder, så er wokken klar.
- Svits hvidløg og løg. Det skal ikke blive brunt, men blot svitses.
- Tilføj smør til wokken.
- Når smørret er smeltet, skal hvidvinen i. Lad det koge lidt ind i et par minutter, så alkoholen fordamper fra hvidvinen.
- Kom muslingerne i, og rør lidt rundt. Der er væske i muslingerne så bliv ikke forskrækket, hvis der pludselig er mere væske i, end hvad du selv har kommet i.
- Kom wokken ind i grillen ved direkte varme - dvs. at du har tændt for alle brænderne.
- Efter et par minutter kommes fløden i, og der røres lidt rundt.
- Lad det stå til muslingerne åbner sig. Er der enkelte blåmuslinger, der ikke åbner sig, kan du snyde lidt, og lægge dem på SIZZLE ZONE™ eller grillristen til de åbner sig, og bagefter komme dem retur i wokken. Åbner de sig ikke, skal de bare kasseres.
Tilberedning på grillen:
- Når alle muslingerne er åbnet, skal du tage wokken af grillen.
- Tilsæt saften fra citronen.
- Kom urterne i wokken, og rør godt rundt.
- Krydr med salt og peber - pas på med for meget salt for der er salt i muslingerne. Og så er retten færdig. Velbekomme!
- Server evt. med pommes frittes og aioli til.