Ingredienser
Sådan gør du
Forberedelse:
- Drys masser af groft salt overalt på svinemørbraden.
- Sæt på køl i 12-24 timer.
Klargøring:
- Vask saltet af din mørbrad, og tør den derefter godt.
Grillen:
- Kom røgflis i 1 til 2 røgerør. Vi har brugt æble-røgflis, men du kan naturligvis anvende din egen favorit.
- Læg røgerørene ovenpå grillens Sear Plates™ i gasgrillen.
- Tænd brænderne under røgerørene, og vent til det begynder at ryge. Der går nogle minutter.
- Når røgrørene begynder at ryge, lægger du dine svinemørbrad på grillen, så de ligger i indirekte varme. Dvs. at der er slukket for brænderne under det område, hvor svinemørbraden ligger.
- Skru helt ned for de tændte brændere og sluk eventuelt helt i den ene side. Temperaturen skal være så lav som muligt - gerne under 100 °C. Det er røgen, der er vigtig. Stopper et røgerør med at ryge, kan du tænde for brænderrøret igen, til røgerøret begynder igen.
- Lad svinemørbraden få røg i en times tid, og lad den herefter køle af. Røgerørene giver ca. røg i en times tid ved denne lave varme. Stopper de med at ryge, kan du bare efterfylde med nyt flis.
Tilbehøret:
- Vend rugbrødsskiverne i lidt olie og salt, og grill det på begge sider.
- Smelt smørret på en pande, evt. en støbejernspande, og rist kort kapersene deri.
- Skær pærerne i små stykker.
- Skær tynde skiver af radisserne.
Anretning:
- Rugbrødet smøres med aioli - vi har lavet en hjemmelavet, men du kan sagtens købe en færdig.
- Skiver af den kolde mørbrad kommes ovenpå.
- Pynt med skiver af pærer, radiser, kapers og karse. Og så er der ellers bare tilbage at sige velbekomme!