play_circle_outline youtube
Spraengt, Roeget Svinemoerbrad Opskrift Gasgrill 1 3634
Spraengt, Roeget Svinemoerbrad Opskrift Gasgrill 2 3634
Spraengt, Roeget Svinemoerbrad Opskrift Gasgrill 3 3634
Spraengt, Roeget Svinemoerbrad Opskrift Gasgrill 4 3634
Spraengt, Roeget Svinemoerbrad Opskrift Gasgrill 5 3634

Sprængt, røget svinemørbrad på gasgrill

Her laver vi en lækker forret bestående af sprængt, røget svinemørbrad. Vi har brugt godt med æble-røgflis, men du kan naturligvis selv vælge din favorit. Det er absolut et forsøg værd, og vi lover, at det næsten ikke kan gå galt.

Vi har grillet på vores Prestige PRO™ 500. 

  • texture Gasgrill
  • restaurant_menu Forret
  • restaurant_menu Frokost
  • restaurant_menu Snack

Ingredienser

Sådan gør du


Forberedelse:

  1. Drys masser af groft salt overalt på svinemørbraden.
  2. Sæt på køl i 12-24 timer.

Klargøring:

  1. Vask saltet af din mørbrad, og tør den derefter godt.

Grillen:

  1. Kom røgflis i 1 til 2 røgerør. Vi har brugt æble-røgflis, men du kan naturligvis anvende din egen favorit.
  2. Læg røgerørene ovenpå grillens Sear Plates™ i gasgrillen.
  3. Tænd brænderne under røgerørene, og vent til det begynder at ryge. Der går nogle minutter.
  4. Når røgrørene begynder at ryge, lægger du dine svinemørbrad på grillen, så de ligger i indirekte varme. Dvs. at der er slukket for brænderne under det område, hvor svinemørbraden ligger.
  5. Skru helt ned for de tændte brændere og sluk eventuelt helt i den ene side. Temperaturen skal være så lav som muligt - gerne under 100 °C. Det er røgen, der er vigtig. Stopper et røgerør med at ryge, kan du tænde for brænderrøret igen, til røgerøret begynder igen.
  6. Lad svinemørbraden få røg i en times tid, og lad den herefter køle af. Røgerørene giver ca. røg i en times tid ved denne lave varme. Stopper de med at ryge, kan du bare efterfylde med nyt flis.

Tilbehøret:

  1. Vend rugbrødsskiverne i lidt olie og salt, og grill det på begge sider.
  2. Smelt smørret på en pande, evt. en støbejernspande, og rist kort kapersene deri.
  3. Skær pærerne i små stykker.
  4. Skær tynde skiver af radisserne.

Anretning:

  1. Rugbrødet smøres med aioli - vi har lavet en hjemmelavet, men du kan sagtens købe en færdig.
  2. Skiver af den kolde mørbrad kommes ovenpå.
  3. Pynt med skiver af pærer, radiser, kapers og karse. Og så er der ellers bare tilbage at sige velbekomme!

Print opskriften

arrow_upward