play_circle_outline youtube
Flaeskesteg Opskrift Gasgrill
Flaeskesteg Paa Gasgrill Opskrift 1 3640
Flaeskesteg Paa Gasgrill Opskrift 2 3640
Flaeskesteg Paa Gasgrill Opskrift 3 3640

Flæskesteg på gasgrill

Vi viser dig i denne opskrift, hvordan du kan lave en af danskernes signatur-retter: flæskesteg med sprøde svær. Uanset om flæskestegen er en del af julemenuen, eller du bare elsker, at sætte tænderne i det saftige kød og dyppe de sprøde svær i en omgang brun sovs, så giver vi dig en let måde, hvorpå du kan lave en flæskesteg på din gasgrill. En lille bonus ved at lave flæskestegen på grillen er, at du slipper for osen i køkkenet.

Som et lille ekstra tip, hvis du skal lave flæskesteg til jul i det danske vintervejr, hvor der er stor risiko for frost, så kan du med fordel opbevare din gasflaske indendørs inden grillningen. Gasflasken ’fryser’ hurtigt i kulde og når det sker, kan grillen ikke trække så meget gas ud af flasken, og du vil få en markant lavere temperatur i din grill.

 • texture Gasgrill
 • restaurant_menu Hovedret

Ingredienser

Sådan gør du


Forberedelse:

 1. Tag flæskestegen ud af køleskabet mindst 30 min. før den skal grilles.
 2. Krydr flæskestegen med salt og peber i bunden af stegen.
 3. Vend flæskestegen om, så sværene vender op.
 4. Nu skal du skære riller i flæskestegen. Det gør du ved at tage en kniv og skære ganske let i fedtet - faktisk skal du kun anvende knivens egen vægt, da det er vigtigt, at du ikke skærer helt ned i kødet, men kun ned til den hinde, som sidder under sværene, ellers bliver det svært at få sprøde svær. Du bestemmer selv bredden på dine svær.
 5. Kom godt med salt ned i rillerne på flæskestegen. Det er vigtigt, at saltet kommer godt ned i rillerne, da det er med til, at du får nogle sprøde svær. Du kan evt. også krydre den med peber.

Grillen:

 1. Tænd din gasgrill, og gør den klar til høj indirekte varme. Det er vigtigt at få temperaturen op på omkring 250 °C, så du kan få sprød svær. Hvis du har en gasgrill, hvor du er nødt til at tænde brænderen under flæskestegen for at komme op på 250 °C, kan du komme en foliebakke under, så du skærmer flæskestegen mod direkte varme. Læg f.eks. en foliebakke under grillristen, hvis der er plads.
 2. Hvis du vil lave en flæskestegssauce, kan du lægge flæskestegen i en foliebakke og fylde vand i, så du har væske til at lave flæskestegssauce.

Tilberedelse på grillen:

 1. Smør noget madolie på grillristen, så stegen ikke sætter sig fast.
 2. Placer stegen med sværene oppe på grillristen - der, hvor brænderen er slukket, eller hvor du har en foliebakke under. Så længe brænderen under er slukket, eller der er foliebakke under, er der ikke den store fare for opflamning. Men vær opmærksom på, at eventuelt vand i foliebakken hurtigere fordamper, hvis du har en brænder tændt lige under bakken. Husk at påfylde vand undervejs, hvis bakken er ved at løbe tør.
 3. Hvis din flæskesteg er ujævn i højden, kan du med fordel gøre den mere jævn ved at krølle noget stanniol sammen og lægge det under den lave side af flæskestegen. På den måde får du en improviseret stegeholder.
 4. Efter 20-30 minutter på omkring 250 °C bør stegen begynde at få sprøde svær. Hvis sværene ikke er sprøde endnu så giv den lidt ekstra tid på 250 °C.
 5. Når stegen får sprøde svær, skruer du ned for varmen på grillen, så selve kødet kan blive grillet færdigt. Temperaturen skal gerne være omkring 160 °C.
 6. Hvis du ikke allerede har sat et termometer i fra starten af, kan det med fordel gøres nu. Sæt det i midten af stegen i en af rillerne i flæskestegen. Sørg for at proben rammer ca. midten af kødet.
 7. Når stegen har nået en kernetemperatur på 67-69 °C tager du stegen af og kommer den i et fad eller drypbakke. Derved kan du opsamle lidt saft, som du kan bruge til sauce.

Anretning:

 1. Lad flæskestegen hvile i omkring 20 minutter. Du kan godt lægge et klæde over stegen, mens den trækker, men lad være med at pakke hele stegen ind i stanniol. Så bliver sværene bløde igen.
 2. Når stegen har trukket færdigt, så opnår den en kernetemperatur på ca. 75 °C og er klar til servering.

Print opskriften

arrow_upward