Ingredienser
Sådan gør du
Klargøring:
- Skær det bløde spæk og leveren i nogle stykker, så det passer til din hakkemaskine. Du kan evt. bruge en kødhakker eller kødkværn.
Spækket:
- Tag en gryde, og fyld den med vand.
- Varm vandet op til det bliver præcist 60 °C. Dit spæk må ikke blive mere end 60 °C, ellers kan din levepostej nemt komme til at skille.
- Kom spækket i det varme vand. Der vil opstå en naturlig nedkøling af vandet, når alt spækket er kommet i gryden, derfor skal vandet varmes op til 60 °C igen. Så passer det med at spækket er færdigt.
- Husk at gemme noget af "suppevandet", da det skal bruges senere i opskriften.
Kom løgene, leveren og spækken i din kødhakker:
- Hvis du ikke har en hakkemaskine, så kan du tage ned til din lokale slagter og bestille leveren og spækket hakket.
- Tag en skål eller gryden og stil under din hakkemaskine.
- Start med at køre løgene gennem hakkemaskinen. Så er du sikker på, at få alle løgene med. Løgene er med til at give en god smag til levepostejen.
- Hak leveren i hakkemaskinen. Leveren og løgene må godt komme i den samme skål.
- Tag en ny og større skål, og læg under din hakkemaskine. Kør spækket gennem hakkemaskinen.
Leverpostejen:
- Tag melet, og fordel det pænt ud over det hakkede spæk.
- Drys bagepulveret, saltet, sukkeret og det hvide peber jævnt over melet.
- Rør det hele rigtig godt sammen, så det hele er absorberet i den kogte spæk.
- Tilføj "suppen" som spækket var blevet varmet i. Det skal tilføjes lidt ad gangen, imens der bliver rørt rundt. Hvis det hele bliver tilføjet på én gang, så vil du opleve at det skiller.
- Der skal røres, indtil det bliver som en opbagt grød. Når massen begynder at blive lidt tynd og flydende, kan du med fordel bruge et piskeris.
- Hæld leveren i, og rør det hele godt sammen, så den er rød og ensfarvet hele vejen rundt.
- Til sidst kan du smage på den rå leverpostej for at vurdere, om du synes det smager, som det skal. Det skal selvfølgelig smage af leverpostej.
Fyld formene:
- Fyld dine forme op til kanten. Du kan sætte dem på køl i 6 - 8 timer, så den kan sætte sig. Du kan også sagtens grille dem med det samme.
- Hvis du ikke griller dem med det samme, kan du komme dem på frost. Så er de klar til at blive taget op hver søndag, når du har lyst til en friskbagt leverpostej på grillen eller i ovnen.
Tilberedelse på grillen:
- De skal ca. have 1 time og 10 min. på 170 °C i vandbad, for at undgå at få en brændt skorpe. Det er vigtigt, at vandbadet går 2 cm op på formen, så du undgår en brændt bund.
- Hvis du har taget dem op fra frost, skal de have ca. 15 min. mere.
- Sørg for, at din leverpostej får en kernetemperatur mellem 75 - 78 °C. Så er den perfekt. Velbekomme!