play_circle_outline youtube
Andesteg Paa Grillrist Med Andesauce Opskrift Gasgrill 5 3652
Andesteg Paa Grillrist Med Andesauce Opskrift Gasgrill 1 3652
Andesteg Paa Grillrist Med Andesauce Opskrift Gasgrill 2 3652
Andesteg Paa Grillrist Med Andesauce Opskrift Gasgrill 3 3652
Andesteg Paa Grillrist Med Andesauce Opskrift Gasgrill 4 3652

Grillet andesteg

Uanset om andestegen hører til julemenuen, mortensaften eller en ganske almindelig lørdag, så vil den med garanti finde sin plads på dit aftensbord noget oftere efter en tur på grillristen i din gasgrill. Der skal selvfølgelig serveres andesauce til vores andesteg, for en andesteg er overhovedet ikke det samme uden sauce.

  • texture Gasgrill
  • restaurant_menu Hovedret

Ingredienser

Sådan gør du


Gør fyldet klar

  1. Skræl æblerne, og skær dem i tern.
  2. Skræl appelsinerne, og skær dem i tern.
  3. Bland æbler og appelsiner med sveskerne, og krydr blandingen med 1 spsk. groft salt og ½ spsk. peber.

Gør andestegen klar til grillen

  1. Rens anden indvendigt – hvis indmaden følger med anden, så tag den ud og gem den.
  2. Skær kirtlerne af gumpen, og kom frugt-fyldet indeni (de blandede appelsiner, svesker og æbler).
  3. Luk anden med kødspiral eller kødnåle i begge ender.
  4. Skær de to yderste led af vingerne, og kom dem i en foliebakke eller lignende. Hvis andestegen havde indmad, kan dette ligeledes kommes heri. Kom også det overskydende fyld i foliebakken. Foliebakken vil fungere, som en drypbakke, hvor vi vil bruge fonden til at lave andesaucen.

Start din gasgrill

  1. Tænd din gasgrill, og gør den klar til indirekte varme. Temperaturen i grillen skal være omkring 160-170 °C.
  2. Tag drypbakken med indmaden, og placer den under den grillrist, hvor du vil placere din andesteg.
  3. Hæld en liter vand i drypbakken.

Grill andestegen

  1. Sæt andestegen i midten af grillen med brystet nedad på den grillrist, hvor drypbakken er placeret under.
  2. Så længe der er en drypbakke under andestegen, er der ikke den store fare for opflamning, men vær opmærksom på, at vandet hurtigere fordamper, hvis du har en brænder tændt lige under bakken. Husk at påfylde vand undervejs, hvis bakken er ved at løbe tør.
  3. Efter 1 time vender du andestegen om, så brystet vender opad.
  4. Når anden har fået ca. 1 time med brystsiden nedad vendes anden, så brystsiden vender opad. Husk, at tjekke om der er nok væske i bradepanden. Sæt evt. et termometer i brystkødet, så du let kan følge med i temperaturen. Andestegen skal have en kernetemperatur på 75 °C.
  5. Andestegen skal ca. grilles i 1½ time, så den rammer de 75 °C.
  6. Tag drypbakken ud en halv times tid inden andestegen er færdig, så vi kan lave andesaucen.
  7. Lad stegen trække i ca. 20 minutter, inden den skæres ud.

Lav saucen

  1. Du skal kun bruge væsken fra din drypbakke, så si væsken ned i en kold gryde.
  2. Fjern omkring 80 % af fedtet fra væsken. Det flyder ovenpå, så det er forholdsvist let at fjerne, hvis du bruger en øse eller ske.
  3. Gennem en si skal du drysse ca. 2 spsk. mel over saucen, og lade det stå til melet falder til bunds.
  4. Sæt din andesauce over et varmt blus, og rør godt rundt i saucen.
  5. Smag til med fløde, æblegele, salt og peber, og farv evt. med lidt kulør.

Print opskriften

arrow_upward