play_circle_outline youtube
Pulled Pork Opskrift Pillegrill 1
Pulled Pork Opskrift Pillegrill 1 3681

Pulled pork på pillegrill

Der laves pulled pork som aldrig før i de danske hjem, og det kan vi godt forstå! Det tager dog noget tid, men til gengæld smager det himmelsk og er meget nemt at lave - særligt i en Traeger træpillegrill. Du indstiller temperaturen, sætter et termometer i kødet, og så passer det ellers sig selv. Vi laver 11 nakkefileter på én gang, dvs. 25 kg. pulled pork, og fryser det meste ned til en god kød-weekend. Forbruget af piller er det samme, og vi er glade for at fylde fryseren med grill-lækkerier. Men du bestemmer naturligvis selv, hvor meget kød, du fyrer op under.

Vi har til opskriften benyttet en af de helt store træpillegrill, nemlig Traeger Timberline 850.

  • texture Træpillegrill
  • restaurant_menu Hovedret
  • restaurant_menu Frokost

Ingredienser

Sådan gør du


Grillen:

  1. Tænd din grill på 100 °C, og lad den varme op, mens du giver dit kød krydderier.

Klargøring:

  1. Giv dine nakkefileter godt med rub. Det kan gøres let, hvis du hælder din rub i et fad med sider, og vender nakkefileten (eller nakkefileterne) deri. Du bruger samme mængde træpiller uanset hvor mange nakkefileter, du laver, så det kan godt svare sig at fylde grillen godt op.
  2. TIP: Du kan evt. give dine nakkefileter rub og pakke dem ind i film eller vakuumpak dem et døgn før, at de skal i grillen.

Tilberedning på grillen:

  1. Læg dine nakkefileter ind i den forvarmede grill. Hvis du fylder grillen helt op, så sørg for at der er luft omkring hver nakkefilet.
  2. Sæt termometeret i kødet, og grill det indtil kernetemperaturen rammer 93-94 °C. Det kan tage op til 22 timer og afhænger af størrelsen på kødet.
  3. Tip! Du kan evt. pakke dine nakkefileter ind i slagterpapir i de sidste 3 timer af grilltiden. På den måde kan du bevare mere af kødets saft og kraft.
  4. Fyld op med træpiller inden du går i seng, så du er sikker på at grillen ikke går ud i løbet af natten.

Eddikesaucen:

  1. Mens kødet er i grillen, har du god tid til at lave din eddikesauce. Bland alle ingredienserne i en skål.
  2. Pisk det godt sammen indtil sukker og salt er opløst. Og så har du ellers lavet en lækker eddikesauce.

Anretning:

  1. Tag kødet af grillen. Hvis du har lavet ekstra kød, så put det i fryseposer, og læg det i fryseren.
  2. Brug 2 gafler til at trække det kød fra hinanden, som du vil servere. Sørg for at blande både barken, det røde kød i kanten og det lyse kød i midten.
  3. Smag kødet til med din hjemmelavede eddikesauce.
  4. Server evt. dit pulled pork i en burger med coleslaw og barbecuesauce.

Print opskriften

arrow_upward