play_circle_outline youtube
Pulled Pork Opskrift Pillegrill 1 3681

Pulled pork på pillegrill

Der laves pulled pork som aldrig før i de danske hjem, og det kan vi godt forstå! Det smager lækkert, tager dog noget tid, men er til gengæld meget nemt at lave - særligt i en Traeger Pillegrill. Du indstiller temperaturen og smider et termometer i kødet, og så passer det ellers sig selv. Vi laver 11 nakkefileter på én gang, dvs. 25 kg. pulled pork og fryser det meste ned til en god kød-weekend. Forbruget af piller er det samme og vi er glade for at fylde fryseren med grill-lækkerier. Men du bestemmer naturligvis selv hvor meget kød, du fyrer op under.

Vi griller på en af de helt store træpillegrill, nemlig Traeger Timberline850.

  • texture Træpillegrill
  • restaurant_menu Hovedret
  • restaurant_menu Frokost

Ingredienser

Sådan gør du


Grillen:

  1. Tænd din grill på 100 °C. og lad den varme op mens du giver dit kød krydderier.

Klargøring:

  1. Giv dine nakkefileter godt med rub. Det kan gøres let, hvis du hælder din rub i et fad med sider, og vender nakkefileten (eller nakkefileterne) deri. Du bruger samme mængde træpiller uanset hvor mange nakkefileter, du laver, så det kan godt svare sig at fylde grillen godt op. TIP! Du kan evt. give dine nakkefileter rub og pakke dem ind i film eller vakuumpak dem et døgn før de skal i grillen.

Tilberedning på grillen:

  1. Læg dine nakkefileter ind i din forvarmede grill. Hvis du fylder grillen helt op, så sørg for at der er luft omkring hver nakkefilet.
  2. Sæt termometeret i kødet og grill det indtil kernetemperaturen rammer 93-94 °C. Det kan tage op til 22 timer og afhænger af størrelsen og temperaturen på kødet.
  3. Tip! Du kan evt. pakke dine nakkefileter ind i slagterpapir i de sidste 3 timer af grilltiden. På den måde kan du bevare mere af kødets saft og kraft.
  4. Fyld op med træpiller inden du går i seng, så du er sikker på at grillen ikke går ud i løbet af natten.

Eddikesaucen:

  1. Mens kødet er i grillen har du god tid til at lave din eddikesauce. Bland alle ingredienserne i en skål.
  2. Pisk det godt sammen indtil sukker og salt er opløst. Og så har du ellers lavet en lækker eddikesauce.

Anretning:

  1. Tag kødet af grillen. Hvis du har lavet ekstra kød, så put det i fryseposer, og læg det i fryseren.
  2. Brug 2 gafler til at trække det kød fra hinanden, som du vil servere. Sørg for at blande både barken, det røde kød i kanten og det lyse kød i midten.
  3. Smag kødet til med din hjemmelavede eddikesauce.
  4. Vi har serveret vores pulled pork med Traeger Apricot BBQ Sauce og det smager absolut fantastisk!

Print opskriften

arrow_upward