play_circle_outline youtube
Cote De Boeuf Paa Gasgrill Opskrift Gasgrill 1 3710
Cote De Boeuf Paa Gasgrill Opskrift Gasgrill 4 3710
Cote De Boeuf Paa Gasgrill Opskrift Gasgrill 2 3710
Cote De Boeuf Paa Gasgrill Opskrift Gasgrill 3 3710
Cote De Boeuf Paa Gasgrill Opskrift Gasgrill 5 3710

Côte de boeuf på gasgrill

Her viser vi, hvordan du griller en overdådig côte de boeuf - et fantastisk stykke kød, som ud fra vores opskrift bliver lækker mør og med masser af grillsmag. Til at grille bøffen benytter vi en Napoleon Rogue® Special Edition gasgrill. Grillens store SIZZLE ZONE™ passer perfekt til det store stykke kød.

  • texture Gasgrill
  • restaurant_menu Hovedret

Ingredienser

Sådan gør du


Grillen:

  1. Tænd for din grills SIZZLE ZONE™. Den er varm efter 1 minut, men giv den lige i 2-3 min. så grillristen også er helt varm.
  2. Tænd også op inde i grillen på 155-160 °C med indirekte varme. Dvs. at du tænder de yderste brændere, og lader den/de midterste brændere være tændte.

Tilberedning på SIZZLE ZONE™:

  1. Krydr bøffen godt med salt og peber.
  2. Grill bøffen direkte på grillristen på din SIZZLE ZONE™.
  3. Vend den efter ca. 2-3 min. så du griller bøffens modsatte side. Det gør ikke noget, hvis der kommer lidt flammer. Det kan ske, når fedtet begynder at smelte. Du bør dog ikke forlade grillen, når kødet er lagt på din SIZZLE ZONE™.
  4. Efter endnu 2-3 min. vender du igen din cote de boeuf, så du griller den første side igen. Men denne gang skal du dreje bøffen 90° i forhold til, hvordan den lå i første omgang. Meningen er, at du laver grillstreger på tværs af de første grillstreger.
  5. Efter endnu 2-3 min. vender du igen din cote de boeuf, så du griller den sidste side, som mangler grillstregerne på tværs. Drej igen bøffen 90° i forhold til, hvordan den lå før, så grillstregerne sidder i skabet.
  6. Bøffen skal altså samlet set have omkring 5 min. på hver side, eller til du synes, den har fået en pæn stegeskorpe med lækre grillstreger.

Tilberedning på grillen:

  1. Når bøffen har fået den ønskede stegeskorpe, lægger du den i grillen ved 155-160 °C. Du skal lægge kødet på indirekte varme - altså i det midterste område på grillristen, hvor brænderne er slukket under.
  2. Brug et stegetermometer, så du sikrer dig, at kødet har den rigtige kernetemperatur. En kernetemperatur på 55 °C giver en cote de boeuf, en flot rød midte.
  3. Grill din cote de boeuf på indirekte varme, til du har den kernetemperatur, som du bedst kan lide - det tager 25-40 min. afhængig af din præference for kernetemperaturen. Vi foretrækker at tage den ud af grillen ved omkring 53 °C, og lade den hvile til kernetemperaturen rammer 57 °C. Derved er bøffen flot rød i midten.

Print opskriften

arrow_upward