play_circle_outline youtube
Groentsager Med Sous Vide Og Grill Opskrift Gasgrill 1 3714
Groentsager Med Sous Vide Og Grill Opskrift Gasgrill 2 3714
Groentsager Med Sous Vide Og Grill Opskrift Gasgrill 4 3714
Groentsager Med Sous Vide Og Grill Opskrift Gasgrill 3 3714
Groentsager Med Sous Vide Og Grill Opskrift Gasgrill 5 3714

Grøntsager med sous vide og grill

Hvordan bliver grøntsagerne egentlig, hvis du giver dem en gang sous vide og bagefter griller dem? Svaret er: FANTASTISK! Smagen er mere intens, duften er suveræn og farverne er smukke. I det hele taget er det en anbefaling værd. Vi har fået hjælp til sous vide-delen af Karsten fra SousVide 2.0, mens vi selv står for grill-delen.

Karsten er vores sous vide-guru
Karsten arbejder fuld tid med sous vide og har skrevet ‘Sous vide i dit eget køkken’ og ‘Sous vide 2.0’, der er blandt de bedst sælgende kogebøger i Danmark. Han er en über nørd, når det kommer til Sous Vide og vi kan godt lide mad-nørder. Som vi siger i videoen, så har Karsten lavet sous-vide-delen af vores opskrift, og det fungerer. Derudover underviser Karsten i sous vide hos Meyers Madhus og hos Miele (sous vide-ovne) og har lavet slagteriskolens sous vide-certificering. Læs mere om Karsten og hans bestseller kogebøger om sous vide og se flere opskrifter her.

Sous Vide 2.0 bestseller bog
Sous Vide 2.0 bestseller bog

Men hvorfor laver en grillvirksomhed sous vide?
Når vi ser, hvad der rører sig i de forskellige grupper på Facebook og tjekker vores egen indbakke, så kommer der flere spørgsmål om sous vide og grill. Det vil vi gerne imødekomme, og derfor har vi teamet os op med Karsten, som står bag flere bestsellers inden for sous vide-kogebøger. Karsten hjælper med sous vide-delen og vi gør det, vi gør bedst; griller maden! Vi håber, at du kan finde lidt inspiration i samarbejdet.

I dag griller vi på en Napoleon Rogue® 525 Special Edition gasgrill. Det er en af de store grill. 

  • texture Gasgrill
  • restaurant_menu Tilbehør

Ingredienser

Sådan gør du


Majsene:

  1. Fjern blade og skæg fra majsen.
  2. Skyl og tør dem godt.
  3. Giv hver majs noget smør og salt. Generelt er det lækkert med smør til grøntsager i forbindelse med sous vide, fordi det indkapsler de gode smage i grøntsagerne, så hver grøntsag bibeholder mere af sin egen smag.
  4. Læg majsene i en sous vide-pose og vakuumer dem. Grøntsagerne må kun ligge i ét lag, så det varme vand kan komme til på alle sider.
  5. Når posen er vakuumeret og forseglet, er majsene klar til sous vide.

Gulerødderne:

  1. Skræl gulerødderne.
  2. Skær toppen af.
  3. Giv hver gulerod noget smør og salt.
  4. Læg gulerødderne i ét lag i en sous vide-pose.
  5. Vakuummer posen og når den er forseglet, er de klar til sous vide.

Blomkålene:

  1. Fjern bladene på blomkålen.
  2. Skær derefter blomkålen forsigtigt i 4 cm tykke skiver. Den første og sidste skive bliver sjældent pæne.
  3. Skær det værste af stokken af hvert stykke.
  4. Giv blomkålen smør og salt.
  5. Læg blomkålen i ét lag i en sous vide-pose.
  6. Vakuummer posen og når den er forseglet, er de klar til sous vide.

Tilberedning i sous vide:

  1. Så skal grøntsagerne sous vide-tilberedes. Det kan du gøre på samme tid for de grøntsager, som skal have samme temperatur, men vær opmærksom på at de skal have forskellig tid i det varme vand. Dvs. at blomkål og gulerødder kan komme i sammen, men skal tages op på forskellige tidspunkter.
  2. Majsene skal i 75 °C. varmt vand i 1 time – så synes vi, at de smager godt. Du kan skrue på tid og temperatur for at få præcist det bid, du vil have i hver grøntsag.
  3. Blomkålen skal i 85 °C. varmt vand i 20 min.
  4. Gulerødderne skal i 85 °C. varmt vand i 1 time.
  5. Det smarte ved sous vide er, at du kan lave maden klar, lægge det i køleskabet i poserne efter at det er tilberedt med sous vide, og tage det op, når du skal bruge det. Det kan du naturligvis også gøre med grøntsager. De kan holde sig i køleskabet i op til en uge. Herefter skal de ligge i varmt hanevand i omkring 15 min. inden de kommer på grillen – på den måde bliver de lune inden i.
  6. Hæld væsken i posen fra og så er maden faktisk færdig, men mangler en meget vigtig ting: Nogle grillmærker og lidt røgsmag!

Grillen:

  1. Læg en stegeplade i den ene side af grillen.
  2. Tænd alle brænderne i grillen. Vi bruger også vores SIZZLE ZONE™ til gulerødderne, men har du ikke en SIZZLE ZONE™, så kan du lægge dem ind i grillen i stedet.

Tilberedning på grillen:

  1. Dine grøntsager er tilberedt, så de skal i grillen for at få en lækker overflade og noget mere smag – og derfor kan du lægge grøntsagerne på grillen nogenlunde samtidig.
  2. Når grillen er varm, lægges majsen på grillristen inde i grillen først – de skal vendes med jævne mellemrum. Alternativt kan du grille dine majs på din SIZZLE ZONE™, hvis det skal gå endnu hurtigere for at lave flotte og endnu bedre grillstreger.
  3. Derefter lægger du blomkålen på stegepladen. Der er smør på blomkålen og derfor er det ikke nødvendigt at bruge olie eller smør på pladen. Vi bruger stegepladen for at blomkålen ikke falder ned gennem rillerne i grillristen.
  4. Luk låget på grillen.
  5. Derefter lægges gulerødderne på din SIZZLE ZONE™.
  6. Alle grøntsagerne skal vendes nogle gange og have omkring 3 min. på grillen – vi kan lide vores grøntsager med bid. Vær opmærksom på at vende gulerødderne ofte, da SIZZLE ZONE™ bliver meget varm.
  7. Når grøntsagerne har fået farve, er de klar til at spise. Det er nemt at forberede i forvejen og rigtig lækkert, fordi grøntsagerne beholder mere smag. Lav evt. en frisk kryddercreme af mayonnaise og skyr, krydret med chili, timian, purløg og persille.

Print opskriften

arrow_upward