Ingredienser
Sådan gør du
Klargøring:
- Puds din cuvettesteg for sener og fedt i bunden. Lad endelig fedtet på toppen sidde på stegen.
- Krydr godt med salt og peber, og rids evt. fedtet i den retning, som årene i kødet er. Så kan du senere skære den rigtigt ud ved at skære på tværs af dine riller.
Grillen:
- Tag en rist op ad grillen og kom en Kul- og Røgbakke i din grill. Fyld et lag briketter eller kul i, og tænd for gassen under bakken. Kom risten på igen. Husk at tage dine Sear Plates op først, så bakken ligger direkte på brænderrørene.
- Når briketterne eller kullene begynder at gløde, så slukker du for gassen og venter til de er helt hvide. Herefter er grillen klar som en ”kulgrill”.
Tilberedning på grillen:
- Kom cuvettestegen i grillen over Kul- og Røgbakken.
- Flyt og vend stegen indimellem, så den ikke bliver brændt, da der kan komme en del opflamning pga. fedtdryp fra cuvettestegen. Du skal ikke være ”bange” for flammerne i grillen, men vær over kødet hele tiden. Når du griller cuvettestegen over direkte varme, så vil du få en dejlig autentisk grillet smag.
- Når stegen er brunet godt af på begge sider, kommer du den over på den indirekte side (der hvor Kul- og Røgbakken ikke er), og sætter dit termometer i kødet, og lader den grille færdig til den får den ønskede kernetemperatur. Vi har valgt en kernetemperatur på 54 °C.
- Alt mellem 50-65 °C. i kernetemperatur kan gå, alt efter om du ønsker den rød eller gennemstegt.
Servering:
- Når din steg har ramt den ønskede kernetemperatur, skal du tage den ud af grillen og lade den hvile i 10 - 15 min.
- Når stegen har hvilet, så skal du skære i modsat retning af dine snit/riller på stegen, så vil du få det bedste resultat. Velbekomme!