Ingredienser
Sådan gør du
Klargøring.
- Hak jalapenos fint og skær løg og tomat i tynde skiver.
- Skyl salaten og pil bladene fra hinanden.
- Start så med at ælte farsen let og form den til 4 bøffer: 2 styk på ca. 125 gram og 2 styk på ca. 75 gram. De ’store’ bøffer skal danne bunden og de ’små’ bøffer skal danne låget af den fyldte bøf til burgeren. Dvs. at du får 2 fyldte burgerbøffer ud af dine 4 mindre bøffer.
Grillen:
- Læg din stegeplade på grillen og tænd brænderne under den. Der må godt komme en rigtig god varme. Du kan lægge stegepladen ind i stedet for grillristen, men det nemmeste er hvis du bare lægger den oven på. Efter 8-10 minutter er stegepladen varm. Indtil da kan du gøre dine fyldte bøffer klar.
Bøfferne:
- Læg 3-4 baconskiver ned i burgerpresseren, så de danner en stjerne. Midten af baconskiverne skal cirka ramme midten af burgerpresseren.
- Kom en af de store bøffer deri.
- Brug burgerpresserens udhuler og tryk godt i farsen, så der kommer en god fordybning.
- Kom godt med cheddar og de hakkede jalapenos i fordybningen.
- Læg en af de små bøffer ovenpå og fold bacon-enderne henover den lille bøf, så den nu danner et låg.
- Tryk igen med burgerpresseren, men anvend nu den flade del og ikke udhuleren som før. Sørg for at trykke godt.
- Når du skal have den fyldte bøf ud af burgerpresseren er det meget nemt. Du presser blot på bundpladen af burgerpresseren og voila, så er bøffen fri.
- Gør det samme med den anden bøf, og herefter har du to lækre bøffer med masser af lækkert, spicy fyld og som er pakket ind i bacon.
- Giv begge bøffer godt med salt og peber, og så er de ellers klar til grillen.
Tilberedning på grillen:
- Læg lidt smør på pladen, der hvor bøfferne skal ligge. Test evt. med en lille smule smør, for at se om pladen er ordentlig varm.
- Læg bøfferne oven i smørret og grill dem i 3-4 minutter på hver side.
- Læg dem derefter ved indirekte varme på grillristen og steg bøfferne færdig i ca. 8 minutter. Indirekte varme betyder at du har slukket for brænderne på det sted, hvor du vil lægge maden.
- Burgerbollerne lægges ind i grillen på indirekte varme ved siden af bøfferne, så er de klar omtrent samtidig. Grilltiden på burgerbollerne varierer alt efter hvilken type, du bruger.
Anretning:
- Når burgerbollerne er grillet, som du gerne vil have dem, tager du dem ud af grillen.
- Smør underbollerne med burgermayo.
- Kom et par blade salat oven på.
- Læg bøfferne oven på.
- Læg tomat og rødløg – eller hvad du nu foretrækker – oven på bøfferne.
- Kom et gavmildt lag ketchup eller BBQ sauce oven på bacon-bøfferne og læg overbollerne oven på. Voilá! 2 styks grattede, velsmagende Spicy Burgere står klar til servering!