play_circle_outline youtube
Spicy Burger Opskrift Gasgrill 1 3744

Spicy burger

Vi er vilde med burgere, bacon og små velsmagende overraskelser. Og det er lige præcis den kombination, vi griller i dag - nemlig en burger med bøffer, pakket ind i bacon og med fyld af smeltet cheddarost og jalapenos. Der er selvfølgelig også rig mulighed for at tilsætte andre ting til burgeren, som du gerne vil have.

 • texture Gasgrill
 • restaurant_menu Hovedret
 • restaurant_menu Frokost

Ingredienser

Sådan gør du


Klargøring.

 1. Hak jalapenos fint og skær løg og tomat i tynde skiver.
 2. Skyl salaten og pil bladene fra hinanden.
 3. Start så med at ælte farsen let og form den til 4 bøffer: 2 styk på ca. 125 gram og 2 styk på ca. 75 gram. De ’store’ bøffer skal danne bunden og de ’små’ bøffer skal danne låget af den fyldte bøf til burgeren. Dvs. at du får 2 fyldte burgerbøffer ud af dine 4 mindre bøffer.

Grillen:

 1. Læg din stegeplade på grillen og tænd brænderne under den. Der må godt komme en rigtig god varme. Du kan lægge stegepladen ind i stedet for grillristen, men det nemmeste er hvis du bare lægger den oven på. Efter 8-10 minutter er stegepladen varm. Indtil da kan du gøre dine fyldte bøffer klar.

Bøfferne:

 1. Læg 3-4 baconskiver ned i burgerpresseren, så de danner en stjerne. Midten af baconskiverne skal cirka ramme midten af burgerpresseren.
 2. Kom en af de store bøffer deri.
 3. Brug burgerpresserens udhuler og tryk godt i farsen, så der kommer en god fordybning.
 4. Kom godt med cheddar og de hakkede jalapenos i fordybningen.
 5. Læg en af de små bøffer ovenpå og fold bacon-enderne henover den lille bøf, så den nu danner et låg.
 6. Tryk igen med burgerpresseren, men anvend nu den flade del og ikke udhuleren som før. Sørg for at trykke godt.
 7. Når du skal have den fyldte bøf ud af burgerpresseren er det meget nemt. Du presser blot på bundpladen af burgerpresseren og voila, så er bøffen fri.
 8. Gør det samme med den anden bøf, og herefter har du to lækre bøffer med masser af lækkert, spicy fyld og som er pakket ind i bacon.
 9. Giv begge bøffer godt med salt og peber, og så er de ellers klar til grillen.

Tilberedning på grillen:

 1. Læg lidt smør på pladen, der hvor bøfferne skal ligge. Test evt. med en lille smule smør, for at se om pladen er ordentlig varm.
 2. Læg bøfferne oven i smørret og grill dem i 3-4 minutter på hver side.
 3. Læg dem derefter ved indirekte varme på grillristen og steg bøfferne færdig i ca. 8 minutter. Indirekte varme betyder at du har slukket for brænderne på det sted, hvor du vil lægge maden.
 4. Burgerbollerne lægges ind i grillen på indirekte varme ved siden af bøfferne, så er de klar omtrent samtidig. Grilltiden på burgerbollerne varierer alt efter hvilken type, du bruger.

Anretning:

 1. Når burgerbollerne er grillet, som du gerne vil have dem, tager du dem ud af grillen.
 2. Smør underbollerne med burgermayo.
 3. Kom et par blade salat oven på.
 4. Læg bøfferne oven på.
 5. Læg tomat og rødløg – eller hvad du nu foretrækker – oven på bøfferne.
 6. Kom et gavmildt lag ketchup eller BBQ sauce oven på bacon-bøfferne og læg overbollerne oven på. Voilá! 2 styks grattede, velsmagende Spicy Burgere står klar til servering!

Print opskriften

arrow_upward