Ingredienser
Sådan gør du
Klargøring.
- Hak jalapenos fint, og skær løg og tomat i tynde skiver.
- Skyl salaten, og pil bladene fra hinanden.
- Start så med at ælte farsen let, og form den til 4 bøffer: 2 styk på ca. 125 gram og 2 styk på ca. 75 gram. De ’store’ bøffer skal danne bunden og de ’små’ bøffer skal danne låget af den fyldte bøf til burgeren. Dvs. at du får 2 fyldte burgerbøffer ud af dine 4 mindre bøffer. Vi har taget udgangspunkt i, at opskriften er til 2 personer, men laver du til flere personer, så skal du bare justere op.
Grillen:
- Læg din stegeplade på grillen, og tænd brænderne under den. Der må godt komme en rigtig god varme. Du kan lægge stegepladen ind i stedet for grillristen, men det nemmeste er, hvis du bare lægger den ovenpå. Efter 8-10 min. er stegepladen varm. Indtil da kan du gøre dine fyldte bøffer klar.
Bøfferne:
- Læg 3-4 baconskiver ned i burgerpresseren, så de danner en stjerne. Midten af baconskiverne skal ca. ramme midten af burgerpresseren.
- Kom en af de store bøffer deri.
- Brug burgerpresserens udhuler, og tryk godt i farsen, så der kommer en god fordybning.
- Kom godt med cheddar og de hakkede jalapenos i fordybningen.
- Læg en af de små bøffer ovenpå, og fold bacon-enderne henover den lille bøf, så den nu danner et låg.
- Tryk igen med burgerpresseren, men anvend nu den flade del og ikke udhuleren som før. Sørg for at trykke godt.
- Når du skal have den fyldte bøf ud af burgerpresseren er det meget nemt. Du presser blot på bundpladen af burgerpresseren og voila, så er bøffen fri.
- Gør det samme med den anden bøf, og herefter har du to bøffer med masser af lækkert fyld.
- Giv begge bøffer godt med salt og peber, og så er de ellers klar til grillen.
Tilberedning på grillen:
- Læg lidt smør på pladen, der hvor bøfferne skal ligge. Test evt. med en lille smule smør, for at se om pladen er ordentlig varm.
- Læg bøfferne i smørret, og steg dem i 3-4 min. på hver side.
- Læg derefter bøfferne på indirekte varme på grillristen, og grill dem i ca. 8 min. til de er færdige. Indirekte varme betyder, at du har slukket for brænderne på det sted, hvor du vil lægge maden.
- Burgerbollerne lægges ind i grillen på indirekte varme ved siden af bøfferne, så er de klar omtrent samtidig. Grilltiden på burgerbollerne varierer alt efter hvilken type, du bruger.
Anretning:
- Når burgerbollerne er grillet, som du gerne vil have dem, tager du dem ud af grillen.
- Smør underbollerne med mayo.
- Kom et par blade salat ovenpå.
- Læg bøfferne ovenpå.
- Læg tomat og rødløg – eller hvad du nu foretrækker – på bøfferne.
- Kom et gavmildt lag ketchup eller barbecuesauce på og afslut med overbollerne. Voilá! To velsmagende burgere klar til servering!