play_circle_outline youtube
Kylling Med Karrysauce Opskrift Gasgrill 1
Kylling Med Karrysauce Opskrift Gasgrill 1 3745
Kylling Med Karrysauce Opskrift Gasgrill 2 3745
Kylling Med Karrysauce Opskrift Gasgrill 4 3745
Kylling Med Karrysauce Opskrift Gasgrill 5 3745

Kylling med karrysauce

En hel kylling kan laves på et utal af måder, og i denne opskrift tager vi udgangspunkt i klassikeren ‘kylling i karry’. Opskriften er nem og bidrager med en skøn karrysauce, velsmagende ris og vigtigst af alt; en lækker og saftig kylling.

  • texture Gasgrill
  • restaurant_menu Hovedret

Ingredienser

Sådan gør du


Kyllingen:

  1. Start med at rense kyllingen.
  2. Sæt derefter røret fra kyllingeholderen op i kyllingen, så kyllingen kan stå.
  3. Krydr kyllingen godt med salt, peber og paprika. Hvis du har et andet yndlingskrydderi, kan det selvfølgelig også bruges. Hvis du vil gøre det nemt for dig selv, så blander du krydderierne inden, du krydrer kyllingen, så du kun behøver drysse med krydderier én gang. Der må godt komme godt med krydderi på.

Karrysaucen:

  1. Sæt kyllingeholderens skål fast på den tilhørende bakke.
  2. Hak løget fint.
  3. Kom halvdelen af løget i kyllingeholderens skål sammen med olie, fløde, bouillonterning (som er hakket i et par stykker), vand, lidt salt og peber. Bouillonterningen er også saltet, så pas på med at tilsætte for meget salt derudover.
  4. Sæt derefter kyllingen fast over skålen. På den måde kommer saucen til at lave sig selv, mens den afgiver lækker, krydret aroma til kyllingen, og kyllingen afgiver velsmagende fedt til saucen.

Grillen:

  1. Gør grillen klar til indirekte grillning ved at tænde de yderste brændere, og lade de midterste brændere være slukket.
  2. Grillen skal være omkring 180 °C.

Tilberedning på grillen:

  1. Når grillen har opnået omkring 180 °C, skal den klargjorte kyllingeholder med kylling og sauce ind i grillen.
  2. Sæt gerne et termometer i brystet på kyllingen, så det er nemt at holde øje med temperaturen.
  3. Luk låget og grill indtil kyllingekødet er ca. 65 °C. Imens koger du dine ris.

Risblandingen:

  1. Bland de kogte ris med hakket peberfrugt, resten af løget og evt. lidt krydderurter.
  2. Når kyllingen har opnået en temperatur på 65 °C, hælder du din risblanding ned i bakken. På den måde bliver risblandingen grillet, får en let sprød overflade samt saft fra kyllingen.

Servering:

  1. Når kyllingen har opnået en temperatur på 75 °C, er det hele klar til servering. Saucen har lavet sig selv, og dine ris med grøntsager er blevet lettere sprøde. Det er blot tilbage at tage kyllingen af, servere den udklippet på et skærebræt, og kom kyllingeholderen med sauce-skålen på et skærebræt. Så kan I tage ris og karrysauce direkte herfra.

Print opskriften

arrow_upward