play_circle_outline youtube
Parteret Kylling Opskrift Gasgrill 1 3725

Krydret kylling på gasgrill

Nemt og enkelt - Her får du opskriften på en klassiker, nemlig grillet kylling. Selv om kyllingen skal parteres først, så lover vi en nem fremgangsmåde til sprød og lækker kylling på grill.

  • texture Gasgrill
  • restaurant_menu Hovedret

Ingredienser

Sådan gør du


Klargøring:

  1. Start med at dele din kylling i otte dele. Du skal ende ud med at have to stykker bryst, to vinger, to underlår og to overlår. Se om du kan lade skindet blive på kyllingen, når du parterer den.
  2. Efter du har parteret kyllingen i otte dele, krydrer du kyllingestykkerne med salt, peber og godt med BBQ krydderi.

Grillen:

  1. Gør din gasgrill klar, så du kan grille på både direkte og indirekte varme. Det gør du ved at tænde for brænderne i den ene side af grillen og lade den anden side forblive slukket.

Tilberedning på grillen:

  1. Du starter med først at grille kyllingebrysterne på direkte varme. Altså hvor brænderne direkte under kødet er tændt.
  2. Derefter flytter du kyllingebrysterne over på indirekte varme. Lad dem ligge i 5-7 minutter. Husk ikke at bruge den samme grilltang eller skærebræt til råt og tilberedt kød.
  3. Herefter gør du præcis det samme med overlårene og underlårene. Altså grill dem først på direkte varme og  læg dem derefter over på indirekte varme. Lad overlår og underlår ligge på indirekte varme i 5-7 minutter.
  4. Så blev det tid til vingerne. Vingerne skal ikke have lige så lang tid som resten af kyllingen og derfor kommer de på som det sidste. Derefter flyttes de over på indirekte varme.
  5. Når alle dele af kyllingen er flyttet over på indirekte varme, grilles hele kyllingen videre i ca. 10 minutter, alt efter størrelsen på den.
  6. Kyllingen skal have en kernetemperatur på 75°C., så det er let at måle, hvornår den er færdig.

Print opskriften

arrow_upward