play_circle_outline youtube
Culottesteg Opskrift Travelq Gasgrill 4

Grillet culottesteg

Det har været selvskrevet som lørdagsmenu i mange år, og det er der en grund til: Culottestegen er saftig, lækker og nem at lave – også på grillen.

  • texture Gasgrill
  • restaurant_menu Hovedret

Ingredienser

Sådan gør du


Klargøring:

  1. Tag culottestegen ud af køleskabet et par timer før, at du vil grille den. På den måde opnår den stuetemperatur inden grillning.
  2. Rids derefter fedtkanten på kryds og tværs med en skarp kniv.
  3. Krydr stegen godt med salt og peber på begge sider.

Grillen:

  1. Gør din grill klar til direkte varme.
  2. Denne gang slipper du for at smøre grillristene inden – stegens fedtkant giver nemlig din grill det fedtstof, den har brug for, for at stegen ikke hænger fast.

Tilberedning ved direkte varme:

  1. Placer culottestegen over direkte varme, og brun culotten godt af på begge sider. Start med fedtkanten nedad. Fedtkanten vil give en masse røg, men ingen panik – det giver en god smag til kødet.

Tilberedning ved indirekte varme:

  1. Når stegen er brunet godt af, skal grillen gøres klar til indirekte varme. Det betyder, at der ikke skal være varme under kødet. På nogle grill kan culotten bare flyttes, på andre grill skal du slukke for en brænder under kødet.
  2. Stegen er grillet færdig, når den har en kernetemperatur på 53-65 °C. Temperaturen afhænger af, om du ønsker din steg rosa, medium eller gennemstegt. Ved 53-54 °C, er stegen lækker rosa. For en 1½ kg culottesteg tager det ca. 35-45 minutter på grillen, før stegen er færdig. Hvis du har et termometer i kødet under hele grillningen, er det nemt at tjekke temperaturen.

Servering:

  1. Lad culottestegen trække i minimum 15 minutter inden, du skærer den ud.

Print opskriften

arrow_upward