Ingredienser
Sådan gør du
Klargøring:
- Tag dine bøffer eller steaks ud af køleskabet i god tid – minimum 30 minutter inden.
Grillen:
- Smør lidt madolie på din grillrist, der hvor du vil lægge bøfferne.
- Varm grillen godt op - altså masser af varme så risten bliver rigtig varm.
Tilberedning på grillen:
- Giv dine bøffer godt med flagesalt og peber på begge sider.
- Når grillristen er rygende varm, lægger du bøfferne over direkte varme. Dvs at brænderne skal være tændte under det område, hvor du vil grille dine bøffer.
- En god tommelfingerregel for en rød-til-medium-grillet bøf er, at den skal have samme antal minutter på hver side, som bøffen er tyk i centimeter. Så hvis bøffen er 3 cm tyk, så skal bøffen have ca. 3 minutter på hver side.
- Når bøfferne har fået halvdelen af tiden på hver side, så skal du vende den 90 °C og placere den et nyt sted på risten for at få de flotte grillstreger. Det er ren kosmetik men ser lækkert ud.
- Når bøfferne har fået lige så mange minutter på hver side, som de er tykke i centimeter, så er de røde til medium. Hvis du gerne vil have at bøfferne bliver medium til gennemstegt så er det nu, du skal lægge dem ind på indirekte varme på grillen. Det betyder at du lægger dem et sted på grillristen, hvor brænderne er slukket neden under. Der skal de have ca. 4 minutter per cm de er tykke. Så er bøfferne medium til gennemstegt. Da varmen er indirekte behøver du ikke vende bøfferne, så du kan roligt lade dem ligge i ca. 8 minutter på samme side, hvis bøffen er 2 cm tyk.
- Tag bøfferne af grillen og lad dem hvile i lige så mange minutter, som de har stegt på grillen.
- Kast et ekstra skud flagesalt på inden servering.