Ingredienser
Sådan gør du
Klargøring:
- Tag dine bøffer ud af køleskabet i god tid – minimum 30 min. inden.
Grillen:
- Smør lidt madolie på din grillrist, der hvor du vil lægge bøfferne.
- Varm grillen godt op - altså masser af varme så risten bliver rigtig varm.
Tilberedning på grillen:
- Giv dine bøffer godt med salt og peber på begge sider.
- Når grillristen er rygende varm, lægger du bøfferne over direkte varme. Dvs. at brænderne skal være tændte under det område, hvor du vil grille dine bøffer.
- En god tommelfingerregel for en rød-til-medium-grillet bøf er, at den skal have samme antal min. på hver side, som bøffen er tyk i centimeter. Så hvis bøffen er 3 cm tyk, så skal bøffen have ca. 3 min. på hver side.
- Når bøfferne har fået halvdelen af tiden på hver side, så skal du vende den 90 °C og placere den et nyt sted på risten for at få de flotte grillstreger. Det er ren kosmetik, men det ser lækkert ud.
- Når bøfferne har fået lige så mange min. på hver side, som de er tykke i centimeter, så er de røde til medium. Hvis du gerne vil have at bøfferne bliver medium til gennemstegt, så er det nu, du skal lægge dem ind på indirekte varme på grillen. Det betyder, at du lægger dem et sted på grillristen, hvor brænderne er slukket nedenunder. Der skal de have ca. 4 min. per cm de er tykke. Så er bøfferne medium til gennemstegt. Da varmen er indirekte behøver du ikke vende bøfferne, så du kan roligt lade dem ligge i ca. 8 min. på samme side, hvis bøffen er 2 cm tyk.
- Tag bøfferne af grillen, og lad dem hvile i lige så mange min., som de har stegt på grillen.
- Drys et ekstra skud flagesalt på inden servering.