play_circle_outline youtube
Roeget Ost Opskrift Pillegrill 1
Roeget Ost Opskrift Pillegrill 1 3758
Roeget Ost Opskrift Pillegrill 2 3758
Roeget Ost Opskrift Pillegrill 3 3758
Roeget Ost Opskrift Pillegrill 4 3758

Røget ost

Har du inviteret vennerne eller familien over til en lækker omgang tapas, og mangler du lige en stilfuld ekstra-ret til bordet? Så får du her en smart opskrift på røget ost, som nok skal vække begejstring til enhver tapas-aften. Den er også eminent at servere sammen med noget godt brød, hvis venner eller familie lige kommer uanmeldt forbi.

  • texture Træpillegrill
  • restaurant_menu Snack
  • restaurant_menu Tilbehør

Ingredienser

Sådan gør du


Grillen:

  1. Stil grillen på laveste temperatur (75 °C) og gerne Super Smoke, hvis din grill har den funktion.

Tilberedning på grillen:

  1. Kom godt med isterninger i et stort fad. Isterningerne skal bruges til at holde temperaturen nede i grillen, så osten får røg, men ikke smelter.
  2. Stil et mindre fad oven på isterningerne.
  3. Knæk grillspyddene over, så det passer med at stumperne er minimum ostens bredde.
  4. Læg stumperne oven i det lille fad, og placer osten ovenpå.
  5. Knæk trægrillspyddene midt over, og læg dem i bunden af det mindste fad. Læg osten på pindene. På den måde hæves osten lidt fra fadet, og der samler sig derfor ikke kondens under.
  6. Stil de to fade ind i grillen på nederste rist.
  7. Giv osten røg i 2 timer.
  8. Efter ca. 1 time, når isen er smeltet, hældes nye isterninger i det store fad. Det kan her også være en ide at vende osten.
  9. Når de to timer er gået, tager du osten ud af grillen og pakker den ind i madpapir.

Servering:

  1. Læg osten i køleskabet i 2-3 dage.
  2. Tag den røgede havartiost ud af køleskabet, og nyd en røget og mere fast udgave af en havarti end hvad du startede ud med. Helt perfekt til en gang tapas eller bare søndags-rundstykket.

Print opskriften

arrow_upward