play_circle_outline youtube
Roeget Ost Opskrift Pillegrill 5 3758
Roeget Ost Opskrift Pillegrill 1 3758
Roeget Ost Opskrift Pillegrill 2 3758
Roeget Ost Opskrift Pillegrill 3 3758
Roeget Ost Opskrift Pillegrill 4 3758

Røget ost

Hvorfor lege med røg og ost? Fordi vi kan! Og fordi pillegrillen er virkelig god til det. Men hvorfor røge en ost? Fordi vi ikke kan lade være. Når ideen dukker op, så bliver vi nødt til at prøve det af – nogle gange bliver det elendigt og vi kan grine af det på kontoret og andre gange bliver det en succes som her, og ender ud i en opskrift, vi deler med jer.

Den røgede ost kommer direkte på vores tapas bord, og står ellers klar i køleskabet som blæreost, til et godt brød til når vennerne uanmeldt kommer forbi.

Vi har grillet på en Timberline 850 for at få ekstra med røg – og der er meget røgsmag i osten. Hvis du synes at det bliver for meget, så kan du slå Super Smoke-funktionen fra.

  • texture Træpillegrill
  • restaurant_menu Snack
  • restaurant_menu Tilbehør

Ingredienser

Sådan gør du


Grillen:

  1. Stil grillen på laveste temperatur (75°C.) og gerne super smoke, hvis din grill har den funktion.

Tilberedning på grillen:

  1. Kom godt med isterninger i et stort fad. Isterningerne skal bruges til at holde temperaturen nede i grillen, så osten får røg men ikke smelter.
  2. Stil et mindre fad ovenpå isterningerne.
  3. Knæk grillspyddene over, så det passer med at stumperne er minimum ostens bredde.
  4. Læg stumperne oven i det lille fad og placer osten oven på.
  5. Knæk trægrillspyddene midt over og læg dem i bunden af det mindste fad. Læg osten på pindene. På den måde hæves osten lidt fra fadet og der samler sig derfor ikke kondens under.
  6. Stil de to fade ind i grillen på nederste rist.
  7. Røg osten i 2 timer.
  8. Efter ca. 1 time, når isen er smeltet, hældes nye isterninger i det store fad. Det kan her også være en ide at vende osten.
  9. Når de to timer er gået, tager du osten ud af grillen og pakker den ind i madpapir.

Servering:

  1. Læg osten i køleskabet i 2-3 dage.
  2. Tag den røgede Havartiost ud af køleskabet og nyd en anden, røget, lækker og mere fast udgave af en Havarti end hvad du startede ud med. Helt perfekt til en gang tapas eller bare søndags-rundstykket.

Print opskriften

arrow_upward