play_circle_outline youtube
Brisket Opskrift Pillegrill 7 3814
Brisket Opskrift Pillegrill 6 3814

Brisket på træpillegrill

Har du også lyst til noget mørt, smagfuldt og saftigt oksekød? Så skal du prøve brisket! Brisket er en særlig amerikansk udskæring af oksekød, men her i Danmark kan man sagtens bruge oksespidsbryst, som stort set er den samme udskæring. Oksespidsbrystet griller vi low & slow over mange timer, så det opnår den helt rette smag af amerikansk BBQ

  • texture Træpillegrill
  • restaurant_menu Hovedret

Ingredienser

Sådan gør du


Forberedelse:

  1. Trim kødet for overflødigt udvendigt fedt. Der må godt være lidt fedt, for det giver en god smag, men fjern det værste.
  2. Put godt med rub på kødet på begge sider. Vi bruger vores Traeger Beef Rub, som er fantastisk til brisket, men hvis du har en anden favorit, så kan du sagtens bruge den.

Tilbereding på grillen:

  1. Forvarm grillen til ca. 105 °C
  2. Læg kødet i grillen.
  3. Sæt termometeret deri, og grill kødet indtil det har en kernetemperatur på ca. 78 °C. Sørg for at spidsen af spyddet rammer ca. midten af kødet. Grilltiden kan variere, men forvent op til 16 timer.

Pak kødet ind:

  1. Når kødet har en kernetemperatur på ca. 78 °C, skal det pakkes ind. Vi bruger Traegers Slagterpapir, men du kan også bruge stanniol. Fordelen ved slagterpapir er, at kødet kan ånde, mens der holdes på safterne. I stanniol vil kødet koge med safterne, men det kan i dette tilfælde sagtens gå.
  2. Læg klatter af smør ind til kødet, og luk papiret sammen.
  3. Sæt termometeret ind i kødet igen gennem slagterpapiret. Sørg for ca. at ramme midten på kødet.

Sidste del af tilberedningen:

  1. Når kernetemperaturen rammer 93-94 °C, så er kødet klar. Det tager ca. 2 timer, og så har du ellers en virkelig lækker, saftig og mør brisket.

Print opskriften

arrow_upward