play_circle_outline youtube
Brisket Opskrift Pillegrill 7 3814
Brisket Opskrift Pillegrill 6 3814

Brisket på træpillegrill

Brisket laves af oksespidsbryst og er en klassiker inden for low & slow, traditionel amerikansk BBQ. Kødet er helt lækkert mørt og fyldt med saft – det smager af en skive mere… og endnu en!

Vi griller vores brisket i en mellemstørrelse træpillegrill, nemlig Traeger Pro 22. Den er oldschool og virkelig fed. Faktisk har den designet fra verdens første pillegrill, som Joe Traeger opfandt tilbage i 1997. Den har en meget nem varmeregulering – du drejer blot knappen hen på den ønskede temperatur og så sørger grillen selv for at holde den stabil. 

  • texture Træpillegrill
  • restaurant_menu Hovedret

Ingredienser

Sådan gør du


Grillen:

  1. Indstil grillen på 107°C grader og gør imens din brisket klar.
  2. Vi bruger Traeger kirsebær træpiller, men du kan bruge din egen favorit.

Brisket:

  1. Trim kødet for overflødigt udvendigt fedt. Der må godt være lidt fedt, for det giver en god smag, men fjern det værste.
  2. Put godt med rub på kødet - på begge sider. Vi bruger vores Traeger Beef Rub, som er fantastisk til brisket men hvis du har en anden favorit, så kan du jo bruge den.

Tilbereding på grillen:

  1. Læg kødet i grillen.
  2. Sæt termometeret deri og grill kødet indtil det har en kernetemperatur på 77-78°C. Sørg for at spidsen af spyddet rammer ca. midten af kødet. Grilltiden kan varriere, men forvent op til 16 timer.

Pak kødet ind:

  1. Når kødet har en kernetemperatur på 77-78°C, skal det pakkes ind. Vi bruger Traegers Slagterpapir men du kan også bruge stanniol. Fordelen ved slagterpapir er at kødet kan ånde mens der holdes på safterne. I stanniol vil kødet koge med safterne, men det kan i dette tilfælde sagtens gå.
  2. Læg klatter af smør ind til kødet og luk papiret sammen.
  3. Sæt termometeret ind i kødet igen - gennem slagterpapiret - og sørg for ca. at ramme midten på kødet.

Færdig tilberedning:

  1. Når kernetemperaturen rammer 93-94°C, så er kødet klar. Det tager ca. 2 timer og så har du ellers en virkelig lækker, saftig og mør brisket.

Print opskriften

arrow_upward