Ingredienser
Sådan gør du
Kylling:
- Bland marinaden i en skål og vend kyllingen, sørg for at masser det godt ind i kødet.
- Kom lidt salt og peber i kartoffelmelet.
- Slå et æg ud og kom det i skålen med kyllingen og vend det godt rundt så ægget fordeles godt.
- Kom kyllingen i kartoffelmelet og vend godt rundt, paneringen skal virke tør og kyllingestykkerne skal fordele sig, det må ikke klistre sammen så er der for lidt mel i.
Tænd wok:
- Tænd din wok og varm olien op til 180° C.
Saucen:
- Skræl citronen med en tyndskræller og skær skallen i tynde strimler og stil til side.
- Pres saften af citronen i en passende skål og bland med honning, riseddike og et lille nip salt.
- Kom maizena og flormelis i en meljævner eller en lille skål og bland med en smule koldt vand.
- Gør 2 dl hønsefond/bouillon klar.
Fritere kyllingen:
- Når olien er klar, friteres kyllingen. Friter lidt ad gangen så du ikke køler olien alt for meget ned.
- De skal være godt gyldne og sprøde - ca. 4 min. skal de stege.
- Kom kødet på fedtsugende papir.
- Når du er færdig med at fritere, tages olien af wokken så du er klar til at lave sauce. Så længe det ikke er fisk vi har friteret, kan du sigte og gemme olien, den kan bruges yderligere 2-3 gange.
- OBS. Når du kasserer olie, så kom den kolde olie i en flaske og smid den ud - aldrig hæld det ud i vasken.
Samle:
- Så er vi klar til saucen. Kom 2-3 tsk olie i den rygende varme wok, samt citronskal og giv det 10 sekunders varme.
- Kom citronsaften i og varm den igennem ca. 30 sekunder.
- Tilsæt hønsefonden og reducer i et par min.
- Jævn saucen med maizena og lad den koge op til den tykner.
- Slyng kyllingen med rundt i wokken så saucen lægger sig om alle stykkerne.
- Pynt med skiver af citron, forårsløg og frisk koriander.