Røgede djævleæg

Djævleæg har en lang histore – sandsynligt helt tilbage til det antikke Rom. Og der er flere veje til Rom som man siger. Skal man koge æggene, for så at ryge det, eller skal man bage de hårdkogte på grillen? Her er det den første måde vi benytter. Fyldet er lavet så klassisk som muligt, dog med et hot sauce twist. Opskriften er udarbejdet af: Øl, mad og folk.

  • texture Gasgrill
  • restaurant_menu Forret

Ingredienser

Sådan gør du


Røgerør:

  1. Læg dine rygechips i vand i 30 min.
  2. Tænd din grill til 110­­°C, og læg dit røgerør på.

Æg:

  1. Hårdkog dine æg i en gryde, det tager ca. 8½ min. afhængig af størrelsen.
  2. Køl æggene ned og pil dem.
  3. Læg de afkølede æg på grillristen. Lad dem ryge i 15-20 min., til de får en farve af bronze. Jo længere de ryger, desto dybere farve.

Fyld:

  1. Når æggene er færdige på grillen, skal der laves fyld.
  2. Skær æggene over på den lange led.
  3. Fjern æggeblommen og læg dem i en skål, evt. din blender.
  4. Tilsæt mayonnaise, sennep, hot sauce og worcestershire sauce, og blend det til en tyk pure.
  5. Ønsker du en mere cremet konsistens, kan du tilføje mere mayo.
  6. Med en ske fylder du blandingen tilbage, hvor blommen var. Alternativt kan du bruge en sprøjtepose.
  7. Pynt æggene med purløg, røget paprika og bacon.

Print opskriften

arrow_upward