play_circle_outline youtube
Cote De Boeuf Opskrift Pillegrill 1
Cote De Boeuf Opskrift Pillegrill 2
Cote De Boeuf Opskrift Pillegrill 3
Cote De Boeuf Opskrift Pillegrill 4
Cote De Boeuf Opskrift Pillegrill 5

Côte de boeuf med chimichurri

Man plejer at sige ”Hellere én stor bøf end 4 tynde skosåler” eller "alt under 400 gram er pålæg" - hvis du er enig i det, så er en Côte de Boeuf lige sagen!

I denne opskrift fortæller Anders ”Ædedolken” Lang, hvordan man tilbereder en lækker Cote de Boeuf med en frisk chimichurri. Han bruger grillmetoden ”reverse sear”, som betyder, at bøffen først bliver grillet ved lav varme og bagefter får stegeskorpe. Det bidrager til, at bøffen optager en masse grillsmag fra træpillegrillen.

Princippet i reverse sear er også perfekt til en tomahawk steak, som er en Côte du Boeuf, hvor ribbenet stadig sidder på kødet.

  • texture Træpillegrill
  • restaurant_menu Hovedret

Ingredienser

Sådan gør du


Køkken

  1. Skyl urterne grundigt og hak dem.
  2. Hak rødløget i små tern.
  3. Blend urter, hvidløg, chili, æblecidereddike, portvin og olie.
  4. Smag til med rødløg, limesaft, salt og peber.

Grill

  1. Indstil og forvarm grillen til 110°C.
  2. Læg en stegeplade i grillen på øverste rist.
  3. Placer bøffen på den nederste grillrist, og sæt termometer i.
  4. Grill den til en kernetemperatur på 50°C.
  5. Tag bøffen af grillen og skru grillen op på 260°C. og flyt stegepladen til nederste grillrist.
  6. Smelt smørret på stegepladen og læg bøffen på, grill den ca. 2 min. til den har stegeskope.
  7. Vend bøffen og flyt den til et nyt sted på stegepladen, steg den ca. 2- 3 min.
  8. Tag den af stegepladen ved en kernetemperatur på ca. 55-58°­C.
  9. Lad bøffen hvile 15 min.

Anret

  1. Slice den op og server med den friske chimichurri.

Print opskriften

arrow_upward