Ølmarineret stegt flæsk med persillesovs og ølsennep

Danmarks nationalret: Stegt flæsk med persillesovs. Spørger du Jan Erik fra Øl&Folk, hvordan du pifter retten op, så er det selvfølgelig med øl. Her får flæsken nemlig lov at ligge og trække i øl i en halv time inden det steges af på grillen. Flæsken serveres selvfølgelig med kartofler, persillesovs, hjemmelavet ølsennep og syltede rødbeder.

Opskriften er udarbejdet i samarbejde med: ølogfolk.dk

  • texture Gasgrill
  • restaurant_menu Hovedret

Ingredienser

Sådan gør du


Ølsennep:

  1. Bland de brune- og gule sennepsfrø sammen i en skål.
  2. Hæld eddike og øl over frøene og bland det godt sammen.
  3. Put nu husholdningsfilm over og sæt skålen et koldt og tørt sted i 12-24 timer, eller indtil at al væsken er absorberet.
  4. Rør rørsukker, honning og salt i blandingen.
  5. Brug nu en stavblender, indtil du har opnået den ønskede grovhed på din sennep.
  6. Hæld din ølsennep i et steriliseret glas og put det derefter på køl.

Forberedelse:

  1. Lad dit flæsk marinere i øl i 30 minutter.

Tilberedning på grillen:

  1. Tænd grillen på 180°C ved indirekte varme.
  2. Grill flæsken ved ca. 25-30 minutter, eller indtil du vurderer at det er sprødt og færdigt.
  3. I mellemtiden smelter du smørret i en gryde. Svits løget heri.
  4. Tilsæt mel og rør. Kom herefter vand i lidt efter lidt, så sovsen ikke klumper.
  5. Nu tilføjer du på samme måde mælk, lidt efter lidt. Du kan eventuelt tilføje lidt citronsaft, hvis du ønsker din sovs får et syrligt hint.
  6. Giv sovsen et let opkog, indtil du oplever at den er jævn.
  7. Lige før servering putter du persille i og smager sovsen til med salt og peber.
  8. Server din flæsk med persillesovs, ølsennep og syltede rødbeder. Velbekomme!

Print opskriften

arrow_upward