Ølstegt svineskank med rodfrugter

Spørger du Jan Erik fra Øl, Mad & Folk, hvad hans yndlings stykke svinekød er, så får du med stor sandsynlighed svineskank, som svar. Vi har derfor fået hans bud på hvordan man tilbereder sådan en bedst muligt, så man opnår at kødet bliver næsten lige så mørt som pulled pork. Hertil serveres der lidt forskellige rodfrugter, men man kan med fordel også lave en rodfrugtmos.

Opskriften er udarbejdet i samarbejde med: ølogfolk.dk

  • texture Gasgrill
  • restaurant_menu Hovedret

Ingredienser

Sådan gør du


Forberedning:

  1. Rids sværen på svineskankerne i et harlekin mønster. Sørg for at du skærer helt ind til kødet, uden at skær i kødet.
  2. Gnid sværen godt med groft salt.
  3. Stil skankerne oprejst i et ildfast fad (Vi bruger Napoleon bradepande). Tip: Hvis ikke skankerne kan stå af sig selv, kan du lægge stanniol under, for at støtte den. Alternativt kan man sætte svineskanken på sit rotisseri.
  4. Skær eventuelt det nederste af sværen af, da denne alligevel ikke vil blive sprød, når vi tilføjer øllen.
  5. Skær grøntsagerne og kartoflerne i store mundrette stykker.

Tilberedning på grillen:

  1. Tænd grillen på 180 °C ved indirekte varme.
  2. Stil det ildfaste fad med svineskankerne ind i grillen i ca. ½ - 1 time.
  3. Læg herefter dine grøntsager og kartofler omkring kødet, sammen med krydderierne. Hæld øllet over grøntsagerne.
  4. Grill skankerne indtil kødet nemt slipper benet. Vores har fået omkring 3 timer totalt.
  5. Hold løbende øje med om øllen er fordampet. Hæld da mere øl over grøntsagerne.
  6. Når kødet er færdig skærer du kødet fra benet, og efterfølgende i skiver.
  7. Server med urter, grøntsager og kartofler. Velbekomme!

Print opskriften

arrow_upward