Ingredienser
Sådan gør du
Marinering:
- Start med at skære hinder, sener og overskydende fedt af lammekøllen.
- Kom hvidløg, rosmarin, salt, peber og olivenolie i en morter, og mas det til en grov pasta, som masseres ind i lammekøllen.
- Lad lammekøllen trække med marinaden i køleskabet natten over.
Klargør flødekartofler:
- Skær kartoflerne i tynde skiver - brug evt. et mandolinjern, hvis du har det.
- Hak løget fint
- Rør fløde, sødmælk paprika, røget paprika samt salt og peber (efter smag) sammen i en skål.
- Bland kartofler, løg og flødesaucen sammen i en bradepande.
Grill:
- Forvarm grillen ved at tænde bagbrænderen på lav varme. Har du ikke bagbrænder, kan du tænde de yderste brændere, som ikke er lige under lammekøllen, og derved grille med indirekte varme. I dette tilfælde skal du køre med en indvendig grilltemperatur på ca. 180 °C
- Bind lammekøllen op med rosmarinkviste på ydersiden.
- Fastspænd lammekøllen på rotisseriet og sæt den på grillen.
- Steg lammekøllen i ca. 1,5- 2 timer (alt efter størrelse) til den har en kernetemperatur på 62 °C. Brug evt. et stegetermometer.
- Når lammekøllen har fået ca. 3 kvarter sættes flødekartoflerne ind i grillen. Hvis du griller med hovedbrændere i stedet for bagbrændere, så vær opmærksom på ikke at sætte dem lige over en tændt hovedbrænder, da de i så fald kan brænde på.
Servering:
- Lad lammekøllen hvile i 20 min., inden den skæres ud.
- Når lammekøllen har hvilet, burde flødekartoflerne også være klar. Sørg dog for at tjekke mørheden på dem lidt inden, da tykkelsen og mængden af kartofler kan give en varierende grilltid.