Norske klejner i wok

Stammer Norske klejner fra Norge? Måske, men det er der vist ingen, der ved med sikkerhed. Derimod ved vi, at de smager helt vidunderligt. I Norge kaldes den palminkogte kage for "Fattigmann", men ingredienserne er næsten identiske med dem, du bruger til almindelige klejner, her tilsættes bare gær. Dejen og konsistensen i Norske klejner minder også rigtig meget om den man kender fra donuts.

  • texture Wok
  • restaurant_menu Snack

Ingredienser

Sådan gør du


  1. Varm vandet til det er lunkent og rør gæren ud heri.
  2. Bland mel, kardemomme, vanilje og salt i en skål.
  3. Tilsæt mel og gærblandingen.
  4. Tilsæt 1 æg af gangen.
  5. Riv citronen, og rør citronskallen samt smør i dejen.
  6. Ælt dejen i ca. 10 min. med røremaskinen. Alternativt kan du sagtens ælte dejen i hånden.
  7. Lad dejen hæve i 1 time.
  8. Rul dejen ud og skær den til i et 50x20 cm stykke. Skær stykket over på midten, og skær hvert stykke ud i 10 baner, så du i alt får 20 klejner, der er 10 cm lange.
  9. Skær et hul i midten og bøj den ene ende igennem.
  10. Lad dem hæve yderligere 30 min.
  11. Tænd wokken på fuldt blus og smelt palminen.
  12. Kog klejnerne 4-5 stk. af gangen. Vend dem efter 2-3 min. når de er lysebrune på den side og kog dem igen i ca. 1-2 min.
  13. Læg dem på fedtsugende papir.
  14. Bland alle ingredienserne til glasuren, og pynt klejnerne, når de er kølet helt af.

Print opskriften

arrow_upward