Ingredienser
Sådan gør du
Klargøring:
- Lav gerne løgkompot og trøffelmayo dagen i forvejen og stil det koldt i køleskabet.
Trøffelmayo:
-
Kom æggeblommer i en smal og høj skål og tilsæt sennep og eddike. Blend til massen er luftig.
-
Tilsæt rapsolie og trøffelolie i en tynd stråle, mens der blendes til mayoen tykner.
-
Smag til med salt friskkværnet peber.
Tomat-"salat":
- Skær bøftomater og løg i skiver.
- Tilsæt olivenolie og smag til med salg og peber
Løgkompot:
- Pil løgene, og skær dem i skiver.
- Kom olien i en gryde, og steg løgene til de er gyldenbrune.
- Tilsæt øvrige ingredienser og rør kompotten godt igennem.
- Læg låg på gryden og lad løgene simre i ca. 30 min. til 1 time.
- Herefter kan du vælge at blende kompotten eller lade den være som den er.
Tilberedning på grillen:
- Form kødet til ensartede og lige tykke bøffer - evt. ved hjælp af en bøfpresser.
- Tænd grillen på omkring 220 °C og gør klar til direkte varme i den side, hvor du vil grille dine burgerbøffer. Det betyder at du har tændt for brænderne under det område, hvor du vil grille kødet.
- Sørg for at have et indirekte område til burgerbollerne i den anden side af grillen. Det betyder, at du i den side, hvor du vil grille dine burgerboller, ikke har tændt for brænderne nedenunder.
- Krydr bøfferne med salt og peber og grill dem dem 3-5 min., alt efter tykkelse, på hver side.
- Når du vender bøfferne, kommer du bollerne på den indirekte side i grillen. Bollerne skal kun have ca. 5 min. i alt.
Anretning:
Anret burgeren med trøffelmayo på bunden og toppen af burgerbollerne. Herefter løgkompot på bunden og herpå bøffen. Drys revet ost over bøffen og afslut med tomatsalaten på toppen.
Velbekomme!!