Gourmetburger med trøffelmayo og Gammel Knas

Til vores åbent showroom event i 2022 blev der skabt en legendarisk gourmetburger af Lukas Grøntved, som blev så stort et hit, at den nu er blevet favoritburgeren hos flere på vores Pro BBQ Team. Opskriften afslører vi her. Den består bl.a. af hjemmerørt trøffelmayo, tomat-”salat” og en lækker løgkompot.

  • texture Gasgrill
  • restaurant_menu Hovedret

Ingredienser

Sådan gør du


Klargøring:

  1. Lav gerne løgkompot og trøffelmayo dagen i forvejen, og stil det koldt i køleskabet. 

Trøffelmayo:

  1. Kom æggeblommer i en smal og høj skål, og tilsæt sennep samt eddike. Blend til massen er luftig.
  2. Tilsæt rapsolie og trøffelolie i en tynd stråle, mens der blendes til mayonnaisen tykner.
  3. Smag til med salt og friskkværnet peber.

Tomat-"salat":

  1. Skær bøftomater og løg i skiver.
  2. Tilsæt olivenolie, og smag til med salg og peber

Løgkompot:

  1. Pil løgene, og skær dem i skiver.
  2. Kom olien i en gryde, og steg løgene til de er gyldenbrune.
  3. Tilsæt øvrige ingredienser, og rør kompotten godt igennem.
  4. Læg låg på gryden, og lad løgene simre i ca. 30 min. til 1 time.
  5. Herefter kan du vælge at blende kompotten eller lade den være som den er.

Tilberedning på grillen:

  1. Form kødet til ensartede og lige tykke bøffer - evt. ved hjælp af en bøfpresser.
  2. Tænd grillen på omkring 220 °C og gør klar til direkte varme i den side, hvor du vil grille dine burgerbøffer. Det betyder at du har tændt for brænderne under det område, hvor du vil grille kødet.
  3. Sørg for at have et indirekte område til burgerbollerne i den anden side af grillen. Det betyder, at du i den side, hvor du vil grille dine burgerboller, ikke har tændt for brænderne nedenunder.
  4. Krydr bøfferne med salt og peber, og grill dem dem 3-5 min. alt efter tykkelse, på hver side.
  5. Når du vender bøfferne, kommer du bollerne på den indirekte side i grillen. Bollerne skal kun have ca. 5 min. i alt.

Anretning:

  1. Anret burgeren med trøffelmayo på bunden og toppen af burgerbollerne. Herefter løgkompot på bunden og herpå bøffen. Drys revet ost over bøffen og afslut med tomatsalaten på toppen. Velbekomme.

Hvis du ikke har mod på at lave trøffelmayoen selv, kan du sagtens erstatte den hjemmelavede med et færdigprodukt.

Print opskriften

arrow_upward