Ingredienser
Sådan gør du
Fordring af surdej
- 
Rør alle ingredienserne sammen og lad den stå tildækket på køkkenbordet i ca. 6 timer.
 - 
1 time før din surdej er aktiv, sætter du din brød dej i autolyse. Det gør vi for at aktivere enzymerne i melet, og for at få proteinerne til at starte udviklingen af glutennetværket.
 - 
Bland 160 gram vand med melet og dæk autolysedejen til og lad den stå 1 time til din surdej er aktiv.
 - 
Tilsæt derefter surdej og salt til brøddejen og ælt dejen på røremaskine til dejen er elastisk og smidig.
 - 
Smør en margretheskål eller kondibøtte med olivenolie og lad dejen hæve heri tildækket på dit køkkenbord i 3-5 timer. Dejen skal været hævet ca. 30-40%.
 - 
Kom dejen i køleskabet og lad den koldhæve i køleskabet til dagen efter.
 - 
Tag dejen ud af køleskabet 1 time før pizzaerne skal laves.
 - 
Drys lidt mel på køkkenbordet og vend dejen ud herpå. Tryk dejen ud i en cirkel med fingrene, men hold dig 1-2 cm fra kanten. Alt efter hvor meget skorpe man vil have.
 - 
Stræk forsigtigt pizzadejen ud til passende størrelse, imens du drejer dejen rundt i cirkulære bevægelser på køkkenbordet.
 
Tomatsauce
- 
Pil hvidløgsfeddet, og blend det sammen med de øvrige ingredienser.
 - 
Smagen kan intensiveres yderligere ved at koge saucen i 4-5 min.
 - 
Smag saucen til med salt og peber.
 
Semi-dried tomater
- 
Tomaterne skæres i halve og drysses med groft salt, rosmarinblade, sukker, æblecidereddike og en smule olivenolie.
 - 
Bag tomaterne i ovnen ved 100 °C i ca. 4 timer.
 
Fyld
- 
Kom chorizo, kantareller, skalotteløg og gorgonzola på din pizza.
 
Grill
- Sæt den ind i din pizzaindsats på grillen. Vend den hvert 20. sekund.
 - Pizzaen skal have 2-3 min. i alt.
 
Servering
- 
Når pizzaen er bagt færdig, kan semi-dried tomater, rucola, burrata og balsamico glace tilføres.