play_circle_outline youtube
Pizza Med Chorizo Og Burrata Opskrift 1
Pizza Med Chorizo Og Burrata Opskrift 2

Pizza med chorizo og burrata ost

Her viser vi, hvordan du laver en skøn, sprød pizza, som bliver toppet med bl.a. chorizo, kantareller og burrata ost. Pizzadejen bliver lavet med surdej, og vi benytter Napoleons pizzaindsats til at få en knaldhøj varme, som giver den helt rette sprødhed til pizzaen. Hvis du ikke ønsker at lave pizzadejen fra bunden af, så kan du også sagtens købe en god færdiglavet dej.

  • texture Gasgrill
  • restaurant_menu Hovedret
  • restaurant_menu Frokost

Ingredienser

Sådan gør du


Fordring af surdej

  1. Rør alle ingredienserne sammen og lad den stå tildækket på køkkenbordet i ca. 6 timer.

  2. 1 time før din surdej er aktiv, sætter du din brød dej i autolyse. Det gør vi for at aktivere enzymerne i melet, og for at få proteinerne til at starte udviklingen af glutennetværket.

  3. Bland 160 gram vand med melet og dæk autolysedejen til og lad den stå 1 time til din surdej er aktiv.

  4. Tilsæt derefter surdej og salt til brøddejen og ælt dejen på røremaskine til dejen er elastisk og smidig.

  5. Smør en margretheskål eller kondibøtte med olivenolie og lad dejen hæve heri tildækket på dit køkkenbord i 3-5 timer. Dejen skal været hævet ca. 30-40%.

  6. Kom dejen i køleskabet og lad den koldhæve i køleskabet til dagen efter.

  7. Tag dejen ud af køleskabet 1 time før pizzaerne skal laves.

  8. Drys lidt mel på køkkenbordet og vend dejen ud herpå. Tryk dejen ud i en cirkel med fingrene, men hold dig 1-2 cm fra kanten. Alt efter hvor meget skorpe man vil have.

  9. Stræk forsigtigt pizzadejen ud til passende størrelse, imens du drejer dejen rundt i cirkulære bevægelser på køkkenbordet.

Tomatsauce

  1. Pil hvidløgsfeddet, og blend det sammen med de øvrige ingredienser.

  2. Smagen kan intensiveres yderligere ved at koge saucen i 4-5 min.

  3. Smag saucen til med salt og peber.

Semi-dried tomater

  1. Tomaterne skæres i halve og drysses med groft salt, rosmarinblade, sukker, æblecidereddike og en smule olivenolie.

  2. Bag tomaterne i ovnen ved 100 °C i ca. 4 timer.

Fyld

  1. Kom chorizo, kantareller, skalotteløg og gorgonzola på din pizza.

Grill

  1. Sæt den ind i din pizzaindsats på grillen. Vend den hvert 20. sekund.

  2. Pizzaen skal have 2-3 min. i alt.

Servering

  1. Når pizzaen er bagt færdig, kan semi-dried tomater, rucola, burrata og balsamico glace tilføres.

Print opskriften

arrow_upward