Ingredienser
Sådan gør du
Fordring af surdej
-
Rør alle ingredienserne sammen og lad den stå tildækket på køkkenbordet i ca. 6 timer.
-
1 time før din surdej er aktiv, sætter du din brød dej i autolyse. Det gør vi for at aktivere enzymerne i melet, og for at få proteinerne til at starte udviklingen af glutennetværket.
-
Bland 160 gram vand med melet og dæk autolysedejen til og lad den stå 1 time til din surdej er aktiv.
-
Tilsæt derefter surdej og salt til brøddejen og ælt dejen på røremaskine til dejen er elastisk og smidig.
-
Smør en margretheskål eller kondibøtte med olivenolie og lad dejen hæve heri tildækket på dit køkkenbord i 3-5 timer. Dejen skal været hævet ca. 30-40%.
-
Kom dejen i køleskabet og lad den koldhæve i køleskabet til dagen efter.
-
Tag dejen ud af køleskabet 1 time før pizzaerne skal laves.
-
Drys lidt mel på køkkenbordet og vend dejen ud herpå. Tryk dejen ud i en cirkel med fingrene, men hold dig 1-2 cm fra kanten. Alt efter hvor meget skorpe man vil have.
-
Stræk forsigtigt pizzadejen ud til passende størrelse, imens du drejer dejen rundt i cirkulære bevægelser på køkkenbordet.
Tomatsauce
-
Pil hvidløgsfeddet, og blend det sammen med de øvrige ingredienser.
-
Smagen kan intensiveres yderligere ved at koge saucen i 4-5 min.
-
Smag saucen til med salt og peber.
Semi-dried tomater
-
Tomaterne skæres i halve og drysses med groft salt, rosmarinblade, sukker, æblecidereddike og en smule olivenolie.
-
Bag tomaterne i ovnen ved 100 °C i ca. 4 timer.
Fyld
-
Kom chorizo, kantareller, skalotteløg og gorgonzola på din pizza.
Grill
- Sæt den ind i din pizzaindsats på grillen. Vend den hvert 20. sekund.
- Pizzaen skal have 2-3 min. i alt.
Servering
-
Når pizzaen er bagt færdig, kan semi-dried tomater, rucola, burrata og balsamico glace tilføres.