Julesylte af Pulled Pork

Lars Wassileffsky fra vores BBQ Team blev Danmarksmester i Pulled Pork til DM i Grill 2023 sammen med Team Sydhavsgrill. Nu har han taget den amerikanske klassiker et skridt videre ved at forvandle saftig pulled pork til den lækreste julesylte.

  • texture Træpillegrill
  • restaurant_menu Hovedret

Ingredienser

Sådan gør du


Forberedelse:

  1. Del nakkefilet i to stykker, og drys rigeligt Pig Powder Pork Rub på kødet.
  2. Læg kødet i en pose, og stil det på køl i mindst to timer (gerne natten over).

Grill:

  1. Start Traeger grillen op, og sæt temperaturen på 80 °C.
  2. Når grillen er varmet op, sættes kødet ind i grillen.
  3. Efter 5 timer pakkes kødet ind i hver sin pakke med slagterpapir og stanniol. 
  4. Sukker, smør og BBQ-sauce fordeles i de to pakker og lukkes godt til.
  5. Temperaturen i grillen øges til 135 °C, og kødet får yderligere to timer. 
  6. Når tiden er gået tjekkes kernetemperaturen på kødet. Den skal være 94 °C - er den er lavere, skal det have længere tid. 
  7. Når kødet har opnået den rette kernetemperatur, lægges kødpakkerne i en varmekasse i 2-4 timer.

Fond:

  1. Fonden koges igennem, og husblas opblødes i en kop med vand. 
  2. Når fonden er kølet lidt af, pakkes kødpakkerne op.
  3. Hæld alt saft fra pakken op i fonden, vrid husblas for vand og rør det ud i fonden.
  4. Kødet trækkes i grove stykker og lægges i en bradepande eller lign.
  5. Fonden hældes langsomt over til det dækker kødet.
  6. Stil kødet på køl natten over.

Servering:

  1. Kør en kniv langs kanten på formen, så sylten slipper. Gør den ikke lige det, så hold undersiden af formen under varmt vand et kort øjeblik.
  2. Skær sylten ud i skiver, og server med en god sennep, lidt Swine Shine BBQ-sauce og rødbeder.

Tips:

Hvis fonden er usaltet, skal der tilsættes salt. Den skal smage som en kraftig suppe.

Hvis nakkefileten er større end 2 kg skal der bruges mere husblas til fonden.

Kødet må godt trykkes ned i formen, så der ikke er for mange luftlommer inden fonden kommer på.

Print opskriften

arrow_upward