Ingredienser
Sådan gør du
Forberedelse:
- Snit skindet på svineskankene, og kom dem på en rist.
- Hæld 1 liter kogende vand langsomt over dem – dette bidrager til sprøde svær.
Grillen - 1. fase:
- Gør grillen klar – den skal holdes på ca. 150°C.
- Kom svineskankene på rotisseriet, bind dem evt. med et par stykker kødsnor.
- Drys godt med salt på dem.
- Svineskankene skal have ca. 3 timer på grillen eller indtil en kernetemperatur på ca. 75°C. Har du en stor svineskank, så skal den blot grilles i længere tid. Det vigtigste er kernetemperaturen.
Grillen - 2. fase
- Nu skal grillen op på fuld hammer – hvis din grill har bagbrænder, kan du evt. bruge den i stedet for hovedbrænderne.
- Grill Kødet indtil sværen er sprød, og kernetemperaturen rammer ca. 85°C. Kernetemperaturen vil stige yderligere et par grader, når den hviler.
- Lad kødet hvile i 20 min., før det tages af rotisseriet og skæres ud.
Tilbehør:
- Imens kødet grilles, så laves alt det lækre tilbehør. Snit spidskål, skær appelsin i tern og skær sukkerærter i mindre stykker. Vend spidskål sammen med appelsin, sukkerærter, granatæble, citronsaft, salt og peber. Smag salaten godt til.
- Hak persille og purløg, og rør det sammen med smør og lidt salt.
- Skræl kartoflerne og kog dem møre.
- Mos de færdige kartofler sammen med smør samt fløde, og smag mosen godt til med salt – mosen skal først være færdig, når kødet er færdigt, da den skal serveres varm.
Servering:
- På den varme mos kommes urtesmør på, så det kan smelte på toppen.
- Når kødet er færdigt med at hvile, så er alt klar til servering. Velbekomme.