Korean fried chicken

Sprødsteg kylling glaseret med en krydret, smagfuldt sauce - det er hvad du får i denne fast food klassiker fra Sydkorea. De saftige og sprøde kyllingestykker er lækre at servere som en eksotisk forret eller snack, men du kan også lave et helt måltid ud af det ved at servere ris, nudler eller en god skål salat til. Hvis du for alvor skal køre den koreanske stil, så server en skål kimchi dertil samt en iskold øl og et lille glas soju.

Opskriften er udviklet i samarbejde med Julia Olsen, Onekitchenblog

  • texture Wok
  • restaurant_menu Hovedret

Ingredienser

Sådan gør du


  1. Rist sesam på en tør pande. Når de er gyldne, så fjernes de fra panden.
  2. Skær kylling i mindre stykker, og vend med ½ tsk. salt og peber og stil til side, imens saucen forberedes.
  3. Hak ingefær og hvidløg fint og kom på en pande sammen med ketchup, gochujang, sukker, brun farin, maggi og vand. Lad panden stå, da kyllingen skal tilberedes først.
  4. Vend ægget i kyllingestykkerne, og vend så kyllingestykkerne i majsstivelsen, så de er dækket hele vejen rundt i majsstivelse.
  5. Varm olien i wokken på din HOT WOK til 170 °C og fritér 1/3 af kyllingen ad gangen. De skal ikke tilberedes helt færdige. Når alt kyllingen er friteret, så skrues varmen op til 190 °C og kyllingestykkerne friteres igen. Nu skal de blive en smule gyldne og sprøde. Lad dem dryppe godt af.
  6. Kom panden med ingredienserne til saucen på din HOT WOK – jeg tænder blot for den inderste ring i min HOT WOK. Hvis du bruger Silverline fra HOT WOK, så sæt den på middelvarme.
  7. Saucemikset skal op og småboble og tykne lidt. Når saucen er tyknet lidt, så vendes halvdelen af sesamfrøene i og der slukkes for varmen. Vend alle kyllingestykkerne i, og servér så med de sidste sesam på toppen. Velbekomme.

Tip:

Retten kan laves både på HOT WOK wokpande og HOT WOK paellapande, men til fritering er HOT WOK wokpande nemmest.

Print opskriften

arrow_upward