play_circle_outline youtube
Tom Yum Goong Opskrift Hot Wok 1

Tom yum goong

Her får du opskriften på en af Thailands meste kendte og elskede supper: Tom yum goong. Suppen får en fantastisk smag ved hjælp af citrongræs, limeblade, galanga samt citrongræs og chilipastaen giver det helt rette krydrede spark. Traditionelt serveres retten med ris, men du kan også lave en portion nudler, som serveres i suppen.

Galanga og limeblade kan sjældent findes i supermarkeder, så der skal du forbi en butik, der specialisere sig i asiatiske madvarer. Suppen bliver ikke så god, hvis man undlader disse ingredienser eller forsøger at udskifte dem med alternativer, så tag hellere et smut forbi en asiatisk butik eller bestil det online.

Opskriften er udviklet i samarbejde med Julia Olsen, Onekitchenblog

 • texture Wok
 • restaurant_menu Hovedret
 • restaurant_menu Forret
 • restaurant_menu Frokost

Ingredienser

Sådan gør du


 1. Fjern skallen og hovederne fra rejerne – både skal og hoveder skal bruges.
 2. Fjern også tarmen fra rejerne – dette gøres nemmest ved at skære ryggen op og fjerne tarmen.
 3. Kom wokken på din HOT WOK, og lad wokken blive godt varm. Kom lidt olie på, og steg skaller og hovederne fra rejerne. Hæld så vandet på skallerne og lad mikset komme op og simre. Mikset skal simre i 15 min.
 4. Imens snittes galanga i 5-7 skiver, citrongræs skæres i 4 stykker og stykkerne åbnes med et slag fra enden af skaftet af din kniv. Snit chilierne i små stykker, champignoner i kvarte og skær skalotteløget fint.
 5. Efter de 15 min. sies skallerne fra, og fonden kommes tilbage i wokken sammen med hønsebouillonterning, galanga, citrongræs, champignoner, skalotteløg og limeblade. Lad suppen småkoge i 5 min.
 6. Kom rejerne, fiskesauce og chilipastaen i. Lad suppen småkoge i yderligere 1 min. og sluk så for varmen. Rør kokosmælk i, og smag suppen godt til med limesaft og salt.
 7. Servér suppen med koriander på toppen. Velbekomme.

Tips:

Suppen her har nogle ingredienser i, som man oftest lader blive i retten ved servering, men man lader dem blive i sin skål, hvis man får nogle af dem med i sin portion, da de mest er med for aromaen, men er for kraftige i smagen til at spise. Limeblade, citrongræs og galanga lader jeg derfor blive tilbage i min skål.

Print opskriften

arrow_upward