Ingredienser
Sådan gør du
Forberedelse:
- Skær nakkefileten i 4 lange stykker – så de næsten ligner 4 mørbrad. 2 af dem skal drysses med salt og peber. Rør alle ingredienserne sammen til en dry rub og fordel på et af stykkerne, 2 af de andre stykker drysses med salt og peber. Den sidste skal ikke have noget på til at starte med.
Glasering:
- Teriyaki-sauce: Mirin, soya og sukker kommes i en lille gryde og ingefær og hvidløg rives i. Mikset skal op og simre under omrøring. Lad mikset simre i 5-10 min., indtil det ligner en tynd sirup – den vil blive tykkere ved afkøling.
- Hvidløgsmiks: Hak hvidløg og kom det i en lille gryde sammen med smør og lidt salt – det hele skal bare lige lunes sammen.
Grill:
- Tænd din Traeger pillegrill og varm den op til 110 ℃.
- Kom stykkerne på din Traeger, og grill dem i 1 time.
- Når kødet har fået 1 time, så vendes de og får yderligere 1 time.
- Efter timen er gået, så skal det ene stykke med salt og peber pensles med BBQ sauce, vend kødet og giv mere BBQ-sauce.
- Det andet stykke med salt og peber skal pensles med lidt hvidløgssmør, vendes og pensles igen.
- Det stykke kød uden salt og peber skal pensles med teriyaki-sauce, vendes og pensles igen.
- Det stykke kød med dry rub vendes blot.
- Giv kødet en halv time og pensl BBQ-sauce, hvidløgssmør og teriyaki-sauce på igen. Kødet skal nu have 15 min. og imens rives parmesan og persille hakkes. Begge deles vendes i hvidløgssmørret – har smørret sat sig, så lun det en smule.
- Kom hvidløgssmør på kødet, og gem det sidste smør til servering. Kødet med teriyaki-sauce får også lidt mere sauce. Alt kød skal have 15 min. mere. Nu har kødet fået 3 timer i alt og er færdigt. Lad kødstykkerne hvile i 15 min. før de skæres ud og serveres. Velbekomme.
Tips:
Er der rester af kødet, så kan det lunes dagen efter eller skæres ud i tynde skiver og nydes kolde i en sandwich.