play_circle_outline youtube
Grillet Nakkefilet Paa Traeger Opskrift 1

Nakkefilet på 4 måder

Får du venner eller familie på besøg til en lækker grillmiddag, så skal du prøve at lave denne opskrift på nakkefilet. Her skærer vi nemlig nakkefileten ud i fire stykker, og krydrer/glasere dem på forskellige måder. Derved får du fire spændende stykker kød, som hver har sin helt egen lækre smag. Kødet passer næsten sig selv på Traeger grillen, så der er masser af tid til at hygge med gæsterne samtidig med, at den skønne duft breder sig.

Opskriften er udviklet i samarbejde med Julia Olsen, Onekitchenblog.

  • texture Træpillegrill
  • restaurant_menu Hovedret

Ingredienser

Sådan gør du


Forberedelse:

  1. Skær nakkefileten i 4 lange stykker – så de næsten ligner 4 mørbrad. 2 af dem skal drysses med salt og peber. Rør alle ingredienserne sammen til en dry rub og fordel på et af stykkerne, 2 af de andre stykker drysses med salt og peber. Den sidste skal ikke have noget på til at starte med.

Glasering:

  1. Teriyaki-sauce: Mirin, soya og sukker kommes i en lille gryde og ingefær og hvidløg rives i. Mikset skal op og simre under omrøring. Lad mikset simre i 5-10 min., indtil det ligner en tynd sirup – den vil blive tykkere ved afkøling.
  2. Hvidløgsmiks: Hak hvidløg og kom det i en lille gryde sammen med smør og lidt salt – det hele skal bare lige lunes sammen.

Grill:

  1. Tænd din Traeger pillegrill og varm den op til 110 ℃.
  2. Kom stykkerne på din Traeger, og grill dem i 1 time.
  3. Når kødet har fået 1 time, så vendes de og får yderligere 1 time.
  4. Efter timen er gået, så skal det ene stykke med salt og peber pensles med BBQ sauce, vend kødet og giv mere BBQ-sauce.
  5. Det andet stykke med salt og peber skal pensles med lidt hvidløgssmør, vendes og pensles igen.
  6. Det stykke kød uden salt og peber skal pensles med teriyaki-sauce, vendes og pensles igen.
  7. Det stykke kød med dry rub vendes blot.
  8. Giv kødet en halv time og pensl BBQ-sauce, hvidløgssmør og teriyaki-sauce på igen. Kødet skal nu have 15 min. og imens rives parmesan og persille hakkes. Begge deles vendes i hvidløgssmørret – har smørret sat sig, så lun det en smule.
  9. Kom hvidløgssmør på kødet, og gem det sidste smør til servering. Kødet med teriyaki-sauce får også lidt mere sauce. Alt kød skal have 15 min. mere. Nu har kødet fået 3 timer i alt og er færdigt. Lad kødstykkerne hvile i 15 min. før de skæres ud og serveres. Velbekomme.

Tips:

Er der rester af kødet, så kan det lunes dagen efter eller skæres ud i tynde skiver og nydes kolde i en sandwich.

Print opskriften

arrow_upward