Detroit-style pizza med pepperoni

En luftig bund med sprøde kanter, koldhævet for den perfekte tekstur, danner rammen om en smagsfest. Den hjemmelavede tomatsauce af San Marzano-tomater balancerer sødme, krydderi og dybde, mens et generøst lag af smeltende cheddar og mozzarella gør hver bid uimodståelig. Toppet med krydret pepperoni og friskrevet parmesan bliver denne pizza et hit ved enhver lejlighed. Bag den i din Gozney pizzaovn for et autentisk resultat – sprød, saftig og helt uimodståelig!

Denne opskrift er udarbejdet af PizzaDoc

  • texture Pizzaovn
  • restaurant_menu Hovedret

Ingredienser

Sådan gør du


Dej:

  1. Opløs gæren i lunkent vand i en stor skål. Vær opmærksom på, at vandet ikke må være for varmt, da det kan dræbe gæren.
  2. Tilsæt al melet, og rør dejen sammen med en ske eller dejskraber, indtil den er samlet. Du behøver ikke ælte dejen – sørg blot for, at der ikke er tørt mel tilbage.
  3. Tilsæt saltet, og rør det kort ind i dejen.
  4. Lad dejen hvile i 30 minutter ved stuetemperatur, tildækket med et fugtigt klæde eller plastfolie.
  5. Stræk-og-fold: For at styrke dejen og udvikle gluten, trækker du en del af dejen fra kanten opad og folder den ind mod midten. Drej skålen en kvart omgang, og gentag, indtil du har arbejdet hele vejen rundt.
  6. Tildæk dejen, og lad den hvile igen i 30 minutter.
  7. Coil-folds: Løft dejen forsigtigt op fra midten med begge hænder, og lad den falde under sig selv, så den folder sig sammen som et rullede mønster. Dette gøres hele vejen rundt. Dette trin giver mere spænding i dejen.
  8. Gentag trin 7 yderligere 3-4 gange med 30 minutters hvile mellem hver runde, indtil dejen er glat og elastisk.
  9. Overfør dejen til et smurt ildfast fad eller en Detroit-Style pande. Sørg for, at kanterne er smurt med olivenolie for at undgå, at dejen hænger fast.
  10. Dæk dejen, og sæt den på køl til koldhævning natten over (8-12 timer).

Sauce:

  1. Opvarm olivenolie i en lille gryde ved middel varme.
  2. Hak eller pres hvidløget, og tilsæt det sammen med chiliflager og oregano. Rør konstant for at undgå, at hvidløget brænder på – det skal blot blive klart.
  3. Tilsæt tomaterne, og krydr med salt og sukker.
  4. Blend saucen med en stavblender, indtil den er jævn (kan også gøres senere for en grovere konsistens).
  5. Lad saucen simre ved svag til middel varme, indtil den er reduceret til ca. 50 %.
  6. Køl saucen af, inden den bruges på pizzaen.

Pizza:

  1. Tag dejen ud af køleskabet ca. 2-3 timer før brug, så den kan komme op til stuetemperatur.
  2. Efter ca. 1 time, smører du lidt olivenolie på fingrene og presser forsigtigt dejen ud til kanterne af fadet.
  3. Lad dejen stå yderligere 1-2 timer, indtil den er hævet til ca. 50-100 % af sin oprindelige størrelse.
  4. Fordel et generøst lag revet cheddarost (brug en god, hvid cheddar og riv den selv) samt revet mozzarellaost på dejen.
  5. Læg et lag tomatsauce på pizzaen (ca. halvdelen af den forberedte sauce). Sørg for at efterlade et par centimeter fri rundt om kanten.
  6. Top pizzaen med pepperoni – brug gerne en hel pakke for en rig smag.
  7. Forvarm ovnen til 230 grader (over- og undervarme).
  8. Bag pizzaen ved 230 grader i 25 minutter.
  9. Tag pizzaen ud, og lad den køle af i et par minutter. Skær den fri af kanterne og flyt den over på en bagerist.
  10. Top pizzaen med revet parmesanost og evt. frisk basilikum, hvis du ønsker det.

Print opskriften

arrow_upward