Ingredienser
Sådan gør du
- Tænd grillen på ca. 200 grader med indirekte varme.
- Smelt smør, olivenolie, timian, hvidløg, salt og peber i en gryde på din SIZZLE ZONE™.
- Krydr din cowboy steak godt med salt og peber på begge sider.
- Flyt gryden med smørblandingen over på grillristen ved indirekte varme, så den holdes varm – men hold øje med, at det ikke brænder på.
- Læg nu cowboy steaken på SIZZLE ZONE™ sidebrænderen, og brun den af på begge sider – gerne også på kanterne.
- Læg kødet ind på grillen, og pensl det med noget af smørblandingen.
- Lad den stå og stege roligt videre, og kom mere af smørblandingen på undervejs.
- Når kødet har nået ca. 52 °C tages det af grillen. For os tog det ca. 45 min., men tiden kan variere alt efter tykkelsen på kødet. Du kan evt. give kødet en smule korte eller længere tid alt efter, hvor rød/gennemstegt, som du vil have den. Vores resultat blev fin rosa.
- Lad kødet hvile i minimum 5 min. Når kødet hviler hæver kernetemperaturen sig, så vær også opmærksom på dette ift. dine præferencer. Vi anbefaler at skære bøffen ud, når den når mellem 55-57 °C.
- Skær kødet ud i de ønskede størrelser, og server.
Hvis du ikke har en SIZZLE ZONE™:
Har du ikke en SIZZLE ZONE™ sidebrænder på din grill, så kan du også tilberede bøffen ved direkte varme inde i grillen. Her skal du sørge for at skrue godt op for varmen, så bøffen kan få en god stegeskorpe. Når bøffen har fået stegeskorpe skal den lægges over på indirekte varme.