Test af Gozney Arc pizzaovn

10. juli 2024

Ixmtlzdbhzxycprgybwpdu

I denne test fortæller Melissa fra The Barbecue Lab om nogle af fordelene og egenskaberne ved Gozney Arc, så du selv kan afgøre, om denne udendørs pizzaovn er det rigtige valg for dig.

Funktioner i Gozney Arc:

 

Sideliggende gasbrænder

Den sideliggende gasbrænder kunne ikke være nemmere at justere med temperaturkontrollen lige foran ovnen. Der er masser af andre pizzaovne, hvor flammekontrollen er bagpå ovnen, og det kan være et irritationsmoment at skulle gå rundt om ovnen flere gange pr. pizza for at kontrollere flammen.
Arc løser dette med flammekontrollen på frontpanelet.

 

Isolering

Arc har en dobbeltlag isolering, der hjælper ovnen med at forblive varmere i længere tid.

 

Udtræksventil

De fleste ovne har enten en skorsten, der leder damp og røg ud over ovnen, eller de lader bare røgen rulle ud foran ovnåbningen. Gozney Arc vælger en anden tilgang ved at placere en ventil i toppen af ovnen lige før ovnåbningen. Det sikrer, at røg og damp ikke rammer dig direkte i ansigtet, mens du ser din pizza tilberedes.

 

Digitalt termometer

Det helt nye digitale termometer er et af de pænere, vi har set, og det har en automatisk slukkefunktion for at spare batterilevetid. Jeg elsker, at det sparer batterilevetid, men nogle gange ønsker jeg også, at det blev tændt længere.

I vores erfaring med at teste pizzaovne er de medfølgende termometre normalt ikke særlig nyttige. Dog er dette sandsynligvis det nærmeste, vi er kommet mod at kunne undvære det infrarøde termometer til at kontrollere stentemperaturen.

Dette er et kalibreret stenovns-termometer, så det angiver stenens mætningstemperatur. Infrarøde termometre måler kun selve overfladen af ​​bunden og ikke varmen, der er indeholdt i den.

Mens ovnen opvarmes, vil toppen af stenen normalt læse varmere med et infrarødt termometer, da toppen af ​​stenen vil varme op først. Ovnens termometer vil opvarme lidt langsommere, da det tager hensyn til stenen i sin helhed.

Gozney Arc Inside

Gozney Arc kontra Arc XL: Er den ekstra madlavningsplads værd at den ekstra omkostning?

Gozney Arc og Arc XL er identiske pizzaovne med identiske funktioner. Den eneste forskel er i ovnens interne dimensioner og vægt.

Hvis du overvejer at lave store pizzaer op til 40 cm, er Arc XL et godt valg. Men hvis du normalt kun laver mindre pizzaer på 25-35 cm, så kan du sagtens nøjes med Arc. I nogle tilfælde kan det endda også give mening at overveje den kompakte pizzaovn fra Gozney kaldet Gozney Roccbox.

For at være ærlig er de pizzaer, vi normalt laver, som regel omkring 30 cm. Dog er det nyttigt at have mulighed for at flytte pizzaen rundt på stenen og give lidt mere afstand mellem brænderen og pizzaen.

Arcxl Size Blueprint (1)
Arc XL
Arc Size Blueprint (1)
Arc

Hvor stor en pizza kan jeg tilberede i Gozney Arc XL?

Ovnåbningens størrelse på Gozney Arc XL er 42 cm bred, hvilket betyder, at der er masser af plads til at tilberede op til en 40 cm (familiestørrelse) pizza i denne ovn. Dog skal du være opmærksom på, at din pizza af den størrelse vil ligge lige op til den laterale gasbrænder og skal drejes oftere.

Det er i den forbindelse mere udfordrende at dreje en 40 cm pizza i dette rum, og den bedste måde at gøre det på er at trække pizzaen ud på skovlen og manuelt dreje den med dine hænder, før du igen sætter den ind i ovnen.

Ambientxl

Hvor lang tid tager det for stenen i Gozney Arc at nå op i temperatur efter en pizza-bagning?

Vi var ret tilfredse med genopvarmningstiden på Gozney Arc. Vi testede genopvarmningstiden, mens vi tilberedte napolitanske pizzaer på 420 °C. Under en 90-sekunders pizza-bagning så vi en temperaturnedsættelse på stenen på ca. 24 °C.

I den tid det tog os at strække, toppe og indsætte den næste pizza, var stenen over 420 °C hver gang, hvilket betyder, at genopvarmningstiden for os med napolitanske pizzaer var mindre end 2 minutter.

Hvis du havde pizzaer klar til at sætte i pizzaovnen lige efter hinanden, ville jeg ikke tøve med at indsætte dem efter blot 30 til 45 sekunders genopvarmningstid, baseret på den præstation, vi så i vores test.

Vi finder genopvarmningstiden på Gozney Arc til at være langt bedre end traditionelle træfyrede pizzaovne.

arrow_upward