Verdens første og førende pillegrill-brand, Traeger, lanceres i Danmark

20. november 2017

Pro 22 TFB57PUBE LIFESTYLE 2

Pressemeddelelse

Verdens første og førende pillegrill-brand, Traeger, lanceres i Danmark

Med aftalen for den danske distribution i hånden er Traeger-baren nu åbnet i Danmark - og det skal ikke gå stille af sig. 56 forhandlere er allerede på plads og salget af verdens første og førende pillegrill er lige på trapperne i Danmark. Vi snakker grill med WiFi, masser af velsmagende røg, ingen farlig opflamning og en præcis, nem temperatur-styring.
Vær klar til Grill Vol 2!

Verdens førende pillegrill kan nu købes i Danmark
Planen er at Traeger Pellet Grills (red. på dansk Traeger Træpillegrill) på sigt skal blive en virksomhed med en værdi på en 1 billion dollars i løbet af de næste fem år, og efter vi har fået distributionen på det danske marked, så vil vi bestemt gøre, hvad vi kan for at hjælpe amerikanerne med at nå i mål”, udtaler Søren Larsen, direktør i det danske firma Backyard Living, med et smil. Backyard Living har købt rettighederne og kan nu med stolthed kalde sig dansk distributør af Traeger Pillegrill, som det nu bliver muligt at købe i Danmark. Traeger er på verdensplan vokset med 50% i omsætning i 2017 og Søren Larsen glæder sig til at præsentere danskerne for en ny måde at grille på. Den 20. november 2017 går det løs og støtten fra byggemarkederne er massiv.

Fra slutningen af 2017 til foråret i 2018 vil interesserede kunne finde Traeger i 30 butikker rundt omkring i Danmark og antallet vokser stadig. I december vil Bauhaus’ butikker, 10-4 Ringkøbing og Viborg samt XL-BYG byggemarkederne i Kaas og Kjellerup være sat op. I foråret kommer flere af STARKs butikker med og interessen blandt flere af de største XL-Byg breder sig. Der vil være pre-sales og alle segl er sat til at lancere Traeger med manér. ”Vi regner med at runde 40 forhandlere inden påsken”, udtaler Søren Larsen.

Traeger’s pillegrill
Joe Traeger lavede verdens første pillegrill for 30 år siden. Efter en fedtbrand ønskede han, at designe en ny og mere sikker måde at grille på og resultatet taler for sig selv. Senere er flere pillegrill kommet på markedet, men Traeger er stadig suverænt i førertrøjen:

Traeger Pillegrill sidder på 70% af markedet for pillegrill på verdensplan. Det er allerede en omsætning på mere end 300 millioner dollars og målet er klart; Traeger vil dominere markedet for udendørs grill fuldstændig.

Traeger Pillegrill revolutionerede grill-markedet med bl.a. temperatur-konsistensen og alle mulighederne. På Traegers største modeller går temperaturen fra 65-260 0C og holdes stabilt på +/- 3 0C. Det er helt unikt for en grill. Varmen og røgen cirkulerer inde i grillen, men det er mere end en røgeovn. På en Traeger pillegrill er det let at grille, røge, bage, stege, brase eller lave traditionel bbq. Pillegrillene kan sammenlignes med en udendørs ovn plus lidt ekstra. Traeger har alle smags-fordelene ved grillning og temperaturstyringen fra varmluftsovnen kombineret i én. Traegers pillegrill kan det hele og lidt mere.

En grill med WiFi – eller som Traeger kalder det; WiFire
Pro-modellerne har den originale skorsten fra Joe Traegers første bud på en pillegrill og de er lette at anvende. ”Det er faktisk så let, at nogle vil kalde det snyd, men det sagde man også om gasgrillen for 20 år siden, og i dag kommer mere end 90% af vores salg fra gasgrill. Så jeg er ikke bekymret. Pillegrill er kommet for at blive”, siger Søren Larsen. ”Når jeg bliver så begejstret for Traeger og de nye muligheder, som pillegrillen giver, så er jeg sikker på, at jeg ikke er den eneste. Vi har allerede testet Traeger ved vores Pro BBQ Team, som består af 17 grillnørder, og de er lige så begejstrede! Det er fedt!”.  På Traegers store modeller er der indbygget WiFi og det giver nye muligheder. Traeger kalder selv WiFi-funktionen for WiFire - og det er smart. Med mere end 3.000 opskrifter på Traegers app, er det nemt at finde en opskrift og trykke ’start’ eller sende linket til en ven, som inspiration til ønske-maden i weekenden. Internet i grillen giver også mulighed for at styre temperaturen til egne opskrifter via mobilen, tilbagelænet fra sofaen, mens gæsterne underholdes eller Traeger-ejeren køber det sidste nede i supermarkedet, mens grillen gør resten af arbejdet. Og skulle maden være færdig, mens grillens ejer står i køen i netto, så trykker vedkommende blot ’keep warm’, hvorefter temperaturen falder til 70 oC og maden holder sig varm til grill-ejeren kommer hjem. Er der en fejl på grillen og ejeren har registreret sig som ejer, sender grillen selv besked til Traeger i Utah, USA, som giver besked til den danske distributør mens reservedelen er på vej. Det er smart og nemt!

En distributør, som kender markedet
Den danske virksomhed Backyard Living er ikke ny i grillbranchen. I august 2016 startede virksomheden med partner og direktør Søren Larsen i spidsen. Ud af en ejerkreds på fire har de tre tilsammen mere end 30 års erfaring fra førende brands i grillbranchen – og de brænder for det. ”Vi er engagerede, fordi vi, ligesom som mange danskere, synes, det er fedt at stå ved grillen. Maden bliver saftig og sprød de rigtige steder. Det er ikke en forfinet kunst-art. Det er ren mad- og grillglæde.”, siger Søren Larsen. Ud over Napoleon Grill i paletten af brands er det nyeste brand i stammen Traeger og det passer rigtig godt ind. Napoleon Grill kan give masser af varme og fede funktioner, mens Traeger pillegrill har masser af røg og en lavere og helt stabil varme – uanset vejret. Du indstiller grillen på den ønskede temperatur og derefter passer den sig selv. Derfor supplerer Traeger Pillegrill og Napoleon hinanden.

Dansk grill-loyalitet
Traeger pillegrill er en stabil og nem måde at grille på. Den kan det hele, giver masser af grill-smag og community-delen griber hurtigt om sig. 75% Traeger-ejere har på verdensplan influeret en eller flere i omgangskredsen til køb af en Traeger. 25% af Traeger-ejere har influeret tre eller flere fra omgangskredsen til køb af en Traeger grill. Brandet skaber loyalitet. Brugerne anvender generelt sin Traeger pillegrill to-fire gange om ugen og hos Backyard Living satser de på en lignende succes. ”Danskerne er generelt interesserede i nye muligheden inden for grillning, hvor vi ofte er first movers. Vi kan se fra markedet i Norge og Sverige at Traeger også vækster på det skandinaviske marked og vi forstår godt hvorfor”, udtaler Søren Larsen. I Sverige startede Traeger op tidligere i år mens nordmændene har kunne købe Traeger pillegrill i et par år.

Den danske distributør, som har forhandlingen af Traeger i Danmark, hedder Backyard Living A/S. De har desuden den danske distribution af Napoleon Grill.

arrow_upward