Hvorfor vælge en pillegrill?

08. september 2021

Pro 22 TFB57PUBE LIFESTYLE 2

Hvorfor vælge en træpillegrill?

Vi har Danmarks bedste Pro BBQ Team, som nørder på vores egne Napoleon grill og Traeger træpillegrill. Og som rigtige grill-entusiaster, tester de selvfølgelig også alverdens andre grill i deres private grillparker.

Alle griller på både gas- og træpillegrill men nogle er særligt glade for én af måderne at grille på. Vi har bedt én af vores pillegrill-entusiaster fortælle om, hvorfor han er så glad for at bruge pillegrill. Let’s hear it…

Erfaring fra vores Pro BBQ Team – en pillegrill-entusiast

Hvad er træpillegrillens fede egenskaber?

En træpillegrill besidder mange egenskaber, som både kulgrillen og gasgrillen må kigge langt efter, og som er eftertragtet hos grillentusiaster verden over.

Her kommer mine favoritter:

  • Autostart
  • Nem optænding (det kan en gasgrill godt nok også)
  • Temperaturstyring
  • Kort opvarmningstid
  • Pikant røgsmag
  • Forskellige røgsmage, som man selv har indflydelse på
  • Stort ristareal
  • Der kan let både grilles og bages på den
  • Den er perfekt til low & slow food
  • Nem rengøring
Timberline 1300 TFB85WLEC LIFESTYLE 1

Autostart, nem optænding, temperaturstyring og opvarmningstid

Listens første punkter byder på autostart, nem optænding, temperaturstyring og kort opvarmningstid. Det er fire egenskaber, som gør det både nemmere og sjovere at lave mad over grill.

Grillen varmer op til præcis den temperatur, man indstiller. Allerede efter fire minutter er pillegrillen klar til brug, og hvis du giver den et par minutter mere, så har grillen den temperatur, du indstillede. Optændingen foregår via træpiller, som opbevares i en kasse på siden af grillen. Traeger træpillegrillen er lynhurtigt klar til brug, og på blot otte-ti minutter kan den levere en jævn temperatur.

Grillen styres digitalt og holder derfor den angivne temperatur. Skulle det begynde at blæse eller at regne, eller skulle solen pludselig begynde at skinne fra en skyfri himmel, regulerer grillen selv indtaget af træpiller og derved temperaturen, som forbliver som indstillet. Det er smart!

Mad med unik røgsmag - vælg din egen variant

Den store forskel på andre grilltyper og en Trager træpillegrill er, at maden får en lækker, autentisk røgsmag i kraft af træpillerne. Træpillerne er lavet af 100 % rent træ uden brug af hverken fyldstoffer, bindemidler eller andet. Og så er de CO2-neutrale, hvilket er vigtigt i en tid, hvor vi skal passe på miljøet. Der er en smule fugt i træpillerne, for at give den rigtige mængde røg, og derudover små spor af olier til at smøre sneglen når pillerne skal fra pilletanken til brandkamret.

Der findes hele seks forskellige blandinger af træpiller. Hver blanding er god til alt mad men nogle træpiller er fantastiske til noget bestemt. Eksempelvis kan du vælge en blanding med kirsebær, som giver en sødlig røget smag, mens en blanding af pecan tilfører maden en mere nøddeagtig smag.

Cherry Pellets Lifestyle FSC PEL347 Lifestyle 1

Kirsebær

Traeger Cherry kirsebær træpiller har en let, fin og sødlig smag. De er fantastiske til kylling, lam, okse- og svinekød samt bagning.

Signaturepellets Studio Front FSC PEL346 Lifestyle 1

Signatur

Traeger Signature træpiller er en smagskombination af tre trætyper; Hickory, ahorn og kirsebær. Disse træpiller er især fantastiske til oksekød, fisk og grøntsager.

Hickory Pellets Lifestyle FSC PEL345 Lifestyle 1

Hickory

Traeger Hickory træpiller har en lækker, intens og kraftig smag, som gør dem fantastiske til svinekød, lam, oksekød og grøntsager.

Applepellets Studio Front PEL343 Lifestyle 1

Æble

Traeger Apple træpiller har en mild, blød og sød frugtsmag. De er fantastiske til svinekød og kylling.

Pecan Pellets Lifestyle Multilingual PEL340 Lifestyle 1

Pecan

Traeger Pecan træpiller har en lækker krydret smag med et strejf af nødder. De er fantastiske til grøntsager, oksekød, svinekød, fjerkræ og bagværk.

Mesquitepellets Studio Front ML PEL336 Lifestyle 1

Mesquite

Traeger Mesquite træpiller er træpillernes svar på et solidt all-around krydderi. De er fantastiske til oksekød, kylling og fisk.En Traeger træpillegrill kan både bruges til grillning og bagning

Det er både muligt at lave grillmad og at bage på pillegrill. Den er perfekt at bage på, fordi varmen er så let at regulere og holde stabil.

Du skal se en Traeger træpillegrill som en traditionel ovn; varmen kommer fra bunden men cirkulerer i grillen. Når du griller kød er det positivt, fordi det er med til at forsegle kødet, hvormed det holder på saften og ikke bliver tørt. Du kan vagt sammenligne det med indirekte grillning men egentlig er sammenligningen med en ovn meget bedre. Selv om pillegrillen ’kun’ kan komme op på 260° C (på de største modeller), så kan du sagtens lave flotte stegestreger alligevel. Det kræver blot en støbejernsrist, fx Traegers støbejernsrist, fordi støbejern tiltrækker mere varme.

Da grillen kan give varme fra 75° C og du nemt kan regulere temperaturen, er den god til Low & Slow mad, hvor maden skal simre eller grilles længe ved lave temperaturer. Du skal blot bruge displayet til at justere temperaturens temperatur.
Sidst men ikke mindst har den et stort ristareal, hvor der er plads til meget mad på én gang: Traegers Pro-modeller har to niveauer og Timberline-modellerne har tre niveauer.

Timberline 850 TFB85WLEC LIFESTYLE 2
Traeger Kylling

Hvorfor skal du vælge en Traeger træpillegrill frem for en traditionel grill?

Lad mig gøre det klart, hvis det ikke allerede er det, hvorfor jeg foretrækker en Traeger træpillegrill frem for en traditionel gasgrill eller kulgrill.

Sammenlignet med en gasgrill kan en Pillegrill tilføre røgsmag, uden at det ryger ud hele tiden. På en gasgrill skal man også selv regulere temperaturen, hvis det begynder at regne eller at blæse, hvilket en pillegrill selv sørger for.

Sammenligner man den med en kulgrill, er den hurtigere at tænde og varme op. Og så varmer den kun op til den temperatur, man har valgt. Derudover giver pillegrillen ikke støv eller aske. Mange vil også foretrække en smag af røget træ frem for kul.

Dertil kommer alle ovenstående fordele, som du allerede er blevet præsenteret for.

God fornøjelse ved grillen.

De bedste hilsner

fra en ægte grill-entusiast fra
Traeger Pro BBQ Team

arrow_upward