Grill den perfekte bøf

05. marts 2022

Bøf På SIZZLE ZONE

Sådan griller du den perfekte bøf eller steak

Hvordan steger man den perfekte bøf eller steak? Det kommer selvfølgelig an på hvordan man foretrækker kødet er stegt - skal det være medium, medium-well done eller done/gennemstegt?

Her har du en til hvordan vi syntes en bøf skal steges.

Lavet i samarbejde med
Emil fra TheMeatClub.dk


Bøf På SIZZLE ZONE
Grillet Steak

Hvordan griller man den perfekte bøf?

  1. Uanset om bøffen er frossen eller fersk, er det vigtigt, at den har opnået stuetemperatur inden du griller den.

    Det er derfor en god tommelfingerregel også at tage en fersk bøf ud af køleskabet mindst 20 min. inden stegning. Hvis bøffen er iskold i midten når du griller den, kommer man let til at overstege den på ydersiden, inden varmen når hele vejen igennem.

  2. Kom godt med salt og peber på begge sider af bøffen. Vær opmærksom på, at man under stegning eller grillning mister op mod 30% af krydderierne. Vær derfor generøs med krydringen.

    Griller du bøffen på din SIZZLE ZONE™, skal du helst krydre den inden du lægger den på, så du undgår det drysser ned i det keramiske legeme. Vent evt. med peber, da det hurtigt brænder af.

  3. Smør lidt madolie på din grillrist, der hvor du vil placere kødet.

  4. Varm grillen godt op, så risten bliver rigtig varm inden du lægger kødet på.

    Har du en SIZZLE ZONE™, anbefaler vi du bruger denne i stedet - det er virkelig her den kommer til sin ret.

  5. Hvis du ønsker din bøf medium, er det en god tommelfingerregel, at stege den i det antal min. som den er tyk i cm på begge sider. 1,5 cm tykt kød = 1,5 min. på hver side.

  6. Når bøffen er som du gerne vil have den, tager du den af. Lad den hvile mindst lige så lang tid som den var på grillen.

Hvordan mærker man på en bøf eller steak om den er færdig?

Du kan sagtens mærke på en bøf eller steak om den er rå, medium eller gennemstegt. Det kræver naturligvis lidt øvelse at ramme fuldstændig plet, men øvelse gør som bekendt mester.

Mærk på den store muskel lige under tommelfingeren på din håndflade;

  • I afslappet tilstand føles denne muskel som en bøf der er rare (rå)
  • Sætter du din tommelfinger og pegefinger sammen, føles musklen som en bøf/steak, der er medium-rare (rød), altså stegt men meget rød i midten
  • Tommelfinger og langefinger sat sammen føles som medium
  • Tommelfinger og ringefinger medium-well done
  • Tommelfinger og lillefinger føles som hvis bøffen er gennemstegt

Se også videoerne med Martin fra Napoleon herunder:

Boeffer

Byl Brand Payoff PNG
arrow_upward