Grill med reverse sear

18. august 2022

Cote De Beuf 1

Hvad er reverse sear?

"Reverse sear" betyder egentlig bare at "grille baglæns" forstået på den måde, at du starter med at tilberede kødet ved lav temperatur indtil det næsten er færdigt, for så at grille det færdigt ved høj varme.

Reverse sear skaber en smuk stegeskorpe på ydersiden af ​​kødet og et perfekt røgpræget resultat på indersiden.

Cote De Beuf 3
Cote De Beuf 1.2

Hvad er fordelene ved at grille med reverse sear?

Du får simpelthen den bedste smag! Metoden kombinerer helt enkelt det bedste fra begge verdener - den lækre gode røgsmag samt en flot karamelliseret stegeskorpe. At kombinere low & slow med hot & fast er derfor en helt sikker måde at få et perfekt grillresultat på alle typer udskæringer.

Sådan griller du med reverse-sear:

  1. Krydr kødet med salt og peber

  2. Start med en low & slow tilberedning ved ca. 100°C for at tilføre røgsmag til kødet

  3. Grill kødet til det opnår en kernetemperatur, der ligger 7-8 grader under den sluttemperatur du ønsker, alt efter størrelsen på kødet. Et større stykke kød (fx culotte) skal du grille tættere på den ønskede sluttemperatur end et mindre stykke kød (ribeye på 400 gram).  

  4. Tag kødet ud af grillen, læg evt. en stegeplade eller støbejernspande i grillen

  5. Skru helt op for varmen i grillen

  6. Når grillen er varm steges kødet til den ønskede kernetemperatur, enten direkte på grillristen eller på stegepladen/i en støbejernspande

Yderligere tips:
Gå ikke på kompromis med hverken smag eller grillstriber. Effektiv grillning finder sted mellem 180-260°C, så uanset hvilken Traeger du har, kan du både grille kødet og samtidig få en lækker sydende træfyret smag.

Brug et stegetermometer for at nå den ønskede kernetemperatur. Sæt proben i kødet, undgå fedt og ben, og tjek kernetemperaturen i Traeger-appen eller på din grill. Er du i tvivl om hvilken kernetemperatur kødet skal have? Se vores guide: "Kernetemperatur på kød".

Savner du grillstriber på kødet, kan du få dem ved at bruge vores stegeplade, når du griller kød ved høj varme.

Ønsker du ekstra røgsmag, så læg kødet på den øverste rist mens du griller low & slow og aktiver Super Smoke-tilstanden.

Når du skal grille hot & fast, flyttes kødet ned på nederste riste for maksimal varme og steges på hver side i et minut.

 


arrow_upward