Okseculotte

03. februar 2022

Culotte Stegt 5 Foto Themeatclub

Hvordan klargør og tilbereder du en culottesteg?

En culotte er halestykket af en okse, lam eller kvie. Kødet er meget fint og magert, men det kan hurtigt blive tørt hvis det steges forkert.

Herunder viser vi, hvordan du klargør en okseculotte og forslag til tilberedning. 

Foto og video i samarbejde med
Emil fra TheMeatClub.dk


Culotte Foto Themeatclub
Culotte Pincanha Steak 1Foto Themeatclub

Hvordan klargør du en okseculotte?

  1. Start med at fjerne sølvsenen på bagsiden
    Se hvordan du gør i videoen nederst.

  2. Vend stegen og rids fedtkanten
    I videoen herunder kan du se hvordan den skal ridses, og pas på med ikke at ridse ned i kødet.

  3. Krydr stegen med salt og peber og evt. andre krydderier efter eget ønske
    En stor steg skal have godt med krydderier

  4. Tænd grillen på ca. 160° C

  5. Kom stegetermometer i stegen og placer den på grillen ved indirekte varme
    Indirekte varme betyder, at man slukker brænderen, der befinder sig direkte under stegen.

  6. Grill stegen til den opnår en kernetemperatur på 54-56° C
    eller til den er som DU ønsker den skal være.

    Kernetemperaturen på en okseculotte:
    Rød: 53-55° C
    Medium: 56-58° C
    Gennemstegt: +64° C

    Kommer kernetemperaturen derover, tørrer stegen ud og kan blive sej.

  7. Tag stegen af grillen og lad den hvile i minimum 20-30 min., inden du skærer den ud
    Et godt fif til udskæringen er at, stegen skæres ud på samme led som den er ridset

Byl Brand Payoff PNG
arrow_upward