Oksecuvette

02. februar 2022

Cuvette Stegt Foto Themeatclub

Hvordan tilbereder du en oksecuvette?

En oksecuvette er lækker og let at tilberede. Det er ikke det dyreste stykke kød og det kan tilberedes på kort tid, hvilket også gør det perfekt til hverdagen.

Herunder viser vi, hvordan du klargør en oksecuvette og forslag til tilberedning. 

Foto og video i samarbejde med
Emil fra TheMeatClub.dk


Cuvette Foto Themeatclub
Cuvette Stegt Foto Themeatclub

Hvordan klargør du en oksecuvette?

  1. Start med at afpudse bagsiden, der kan sidde lidt overskydende fedt
    Se hvordan du gør i videoen nederst.

  2. Vend stegen og rids fedtkanten diagonalt i ruder
    Pas på med ikke og ridse helt igennem fedtet.

  3. Krydr stegen med salt og peber og evt. andre krydderier efter eget ønske

  4. Tænd grillen 

  5. Kom stegetermometer i stegen og placer den på grillen ved indirekte varme
    Indirekte varme betyder, at man slukker brænderen, der befinder sig direkte under stegen.

  6. Grill stegen til den opnår en kernetemperatur på 54-56° C
    eller til den er som DU ønsker den skal være.

    Kernetemperaturen på en oksecuvette:
    Rød: 55° C
    Medium: 58° C
    Gennemstegt: +64° C

    Kommer kernetemperaturen derover, tørrer stegen ud og kan blive sej.

  7. Tag stegen af grillen og lad den hvile i ca. 15-20 min., inden du skærer den ud

Byl Brand Payoff PNG
arrow_upward