Ribeye på ben

02. februar 2022

Cotedebuof Tofo Themeatclub

Sådan skærer du en ribeye på ben ud til Côte du Boeuf

Ribeye er et fantastisk stykke kød, der er saftigt og lækkert. Ribeye på ben kaldes også Côte du Boeuf og betyder den ende af ribs'ene, som sidder tættest på skulderen og dermed også en dejlig marmoreret sag med masser af smag.

Herunder viser vi, hvordan du udskærer og tilbereder en ribeye på ben. 

Foto og video i samarbejde med
Emil fra TheMeatClub.dk


Ribeye Tofo Themeatclub
Cotedebuof Tofo Themeatclub

Hvordan udskærer man en Ribeye på ben og tilbereder som Côte du Boeuf / Ribeye steak?

  1. Find benene, sæt kniven op af benet, og skær ned lags benet
    Se hvordan du gør i videoen nederst.

  2. Krydr din bøf godt med salt og peber

  3. Tænd din Traeger træpillegrill på 110° C

  4. Kom stegetermometer i bøffen og placer den på grillristen

  5. Grill bøffen til den opnår en kernetemperatur på 54° C
    eller til den er som DU ønsker den skal være.

    Kernetemperaturen på en Ribeye steak:
    Rød: 52-54° C
    Medium: 55-57° C
    Gennemstegt: 60° C

    Kommer kernetemperaturen derover, tørrer stegen ud og kan blive sej.

  6. Når din steak har den ønskede kernetemperatur, tages den af og skal hvile i 15 til 20 min.

  7. Efter den har hvilet, skal den steges et par minutter på hver side, så den får en god stegeskorpe

  8. Tag bøffen af og lad den hvile i ca. 2 min., inden du skærer den ud

Byl Brand Payoff PNG
arrow_upward