Striploin steg

02. februar 2022

Striploin Foto Themeatclub

Hvad er Striploin?

Striploin er det, man betegner som en amerikansk udskæring af oksefilet. Den indeholder hele rygmusklen i sin fulde længde fra højreb til og med tyndsteg. Striploin er et magert stykke oksekød, som leveres afpudset og enten med eller uden et tyndt lag underhudsfedt.

Herunder viser vi, hvordan du klargør og tilbereder en hel Striploin oksesteg på grill. 

Foto og video i samarbejde med
Emil fra TheMeatClub.dk


Striploin2 Foto Themeatclub
Striploin Foto Themeatclub

Hvordan laver man en Striploin steg?

  1. Start med at ridse fedtkanten diagonalt i ruder

  2. Snør stegen med kødsnor, så den holder faconen på grillen
    Se hvordan du gør i videoen nederst.

  3. Krydr stegen med salt og peber på begge sider

  4. Tænd grillen 

  5. Kom stegetermometer i stegen og placer den på grillen ved indirekte varme
    Indirekte varme betyder, at man slukker brænderen, der befinder sig direkte under stegen.

  6. Grill stegen til den opnår en kernetemperatur på 54-56° C
    eller til den er som DU ønsker den skal være.

    Kernetemperaturen på en oksestriploin:
    Rød: 52-53° C
    Medium: 54-56° C
    Gennemstegt: 57-59° C

    Kommer kernetemperaturen derover, tørrer stegen ud og kan blive sej.

  7. Tag stegen af grillen og lad den hvile i ca. 20 min., inden du skærer den ud

Byl Brand Payoff PNG
arrow_upward