play_circle_outline youtube
American BBQ Deep Pan Pizza Opskrift Pillegrill 1 0100

American BBQ deep pan pizza

Traeger er jo amerikansk, så det ligger lige til højrebenet at lave en god omgang deep pan pizza derpå - og vi pifter den selvfølgelig op med en lækker BBQ-sauce, så pizzaen får den helt rette smag af 'american barbecue'. Det er nemt at lave pizzaen i en støbejernspande, og har du et par stykker, så kan du snildt lave flere pizzaer på én gang

I opskriften på pizzadejen har du til 4-5 pizzaer, og du kan sagtens fryse de overskydende klumper dej, hvis du ikke vil lave 4-5 pizzaer i samme ombæring – så har du til en anden god gang.

  • texture Træpillegrill
  • restaurant_menu Hovedret
  • restaurant_menu Snack

Ingredienser

Sådan gør du


Pizzadejen:

  1. Bland olie og smuldret gær i en skål/røremaskine.
  2. Tilsæt vand, øl, salt, sukker og ca. halvdelen af durum- og Tipo 00-melet. Rør indtil dejen er helt glat.
  3. Kom resten af melet i lidt ad gangen indtil dejen er let klæbrig uden at klistre.
  4. Tag dejen ud af skålen, og del den i 4-5 portioner. Rul hver portion til en rund bolle.
  5. Sæt bollerne af pizzadej til koldhævning i køleskabet på en plade. Dæk dem med tætsluttende film og lad dem stå der i minimum 3 timer og maksimum et døgn.
  6. Du kan også fryse nogle klumper dej, hvis du ikke vil lave alle pizzaerne med det samme.

Grillen:

  1. Tænd pillegrillen på 250 °C. Mens grillen kommer op i temperatur kan du gøre deep pan pizzaerne klar.

Pizzaerne:

  1. Hæld en pæn mængde olie ud i støbejernspanden og fordel det godt rundt.
  2. Fordel dej-klumpen i støbejernspanden, så dejen er flad i bunden af panden, men med en lille kant hele vejen rundt på ca. 1 cm i højden.
  3. Bland pizzasauce og BBQ-sauce sammen. Hvis du vil have ekstra meget BBQ-smag, kan du nøjes med kun at bruge BBQ-sauce, og helt undlade pizzasaucen.
  4. Hæld den blandede pizzasauce/BBQ sauce på pizzaen - gerne et generøst lag.
  5. Kom halvdelen af osten på og derefter pepperoni, cocktailpølser og jalapenos. Der må godt komme masser af fyld på, for dejen hæver godt op.
  6. Afslut ved at hælde det resterende ost på toppen.

Tilberedning på grillen:

  1. Flyt støbejernspanden med din deep pan pizza over i grillen på nederste grillrist.
  2. Grill pizzaen ved 250 °C i omkring 20 min., hvorefter den er klar til at spise.

Print opskriften

arrow_upward