play_circle_outline youtube
Pizza Margherita Opskrift Pillegrill 1 0102

Pizza margherita

Den er klassisk, smagfuld og der er rig mulighed for at pifte den op med yderligere fyld - vi snakker naturligvis om Pizza Margherita. Den fine, enkle pizza laves ofte i en dedikeret pizzaovn, men kan den også laves på en træpillegrill? Ja, det kan den godt! Vi har lavet vores uden bagesten eller bagepapir, og den blev både sprød og lækker.

I opskriften på dejen har du til 4-5 pizzaer, så du kan sagtens fryse de overskydende klumper dej. Så har du til en anden god gang.

  • texture Træpillegrill
  • restaurant_menu Hovedret

Ingredienser

Sådan gør du


Pizzadejen:

  1. Bland olie og smuldret gær i en røreskål/røremaskine.
  2. Tilsæt vand, øl, salt, sukker og ca halvdelen af durum og Tipo 00 melet. Rør indtil dejen er helt glat.
  3. Kom resten af melet i lidt ad gangen til dejen er let klæbrig uden at klistre.
    Tag dejen ud af røreskålen. Del den i 4-5 portioner og rul hver portion til en rund bolle.
  4. Sæt bollerne af pizzadej til koldhævning i køleskabet på en plade eller lignende. Dæk dem med tætsluttende film og lad dem stå i minimum 3 timer og maksimum et døgn.
  5. Du kan sagtens fryse en eller flere klumper pizza-dej. Så har du til en anden god gang.

Grillen:

  1. Hvis du har en Ironwood eller Timberline grill, så skal du sætte den nederste grillrist ned på det laveste niveau. Derved kommer risten så tæt på varmekilden som muligt.
  2. Tænd grillen på 250°C og lad den varme op, mens du gør pizzaerne klar.

Pizzasaucen:

  1. Blend alle ingredienserne til pizzasaucen og smag til med salt. Vi har lavet vores egen pizzasauce, men du kan også købe en færdigblandet.

Fyldet:

  1. Tag bollerne ud af køleskabet 10 minutter før du skal bage pizzaerne. Så er de lette at rulle ud.
  2. Rul dejen ud, så den er jævn og tynd.
  3. Kom tomatsauce på og derefter skiver af frisk mozzarella.
  4. Brug lidt ekstra durum mel til at få din pizza over på pizzaspaden, så du kan løfte den over i grillen. Hvis du ikke har en pizzaspade, så kan du bruge bagepapir eller en bageplade til at løfte pizzaen over i grillen.
  5. Tip: Når du laver en pizza på en grill, er det vigtigt, at du ikke kommer for meget fyld på. Vi anbefaler 3 slags fyld foruden tomatsaucen.

Tilberedning på grillen:

  1. Læg pizzaen på midten af den nederste grillrist.
  2. Grill pizzaen ved 250°C i ca. 15 minutter. Lad være med at kigge for meget til den undervejs, da temperaturen i grillen derved vil dale for meget.
  3. Når pizzaen er færdig, pynter du den med friske basilikumblade.

Print opskriften

arrow_upward