Ingredienser
Sådan gør du
Pizzadejen:
- Kom vand, øl og sukker i en røreskål/røremaskine, smuldr gæren i og rør det rundt til gæren er opløst.
- Tilsæt ca. halvdelen af durummelet og Tipo 00. Rør dejen indtil den er helt glat.
- Tilsæt salt og resten af durummelet.
- Kom resten af Tipo 00 melet i lidt ad gangen indtil dejen er let klæbrig uden at klistre.
- Tag dejen ud af skålen, del den i 4-5 portioner og rul hver portion til runde boller.
- Sæt bollerne på en plade, drys evt. lidt durummel over og kom folie omkring, så der er lufttæt.
- Stil pizzadejen til koldhævning i køleskabet i min. 3 timer og gerne et døgn.
Grillen:
- Hvis du har en Ironwood eller Timberline grill, så skal du sætte den nederste grillrist ned på det laveste niveau. Derved kommer risten så tæt på varmekilden som muligt.
- Tænd grillen på 250 °C og lad den varme op, mens du gør pizzaerne klar.
Pizzasaucen:
- Blend alle ingredienserne til pizzasaucen og smag til med salt. Vi har lavet vores egen pizzasauce, men du kan også købe en færdigblandet.
Fyldet:
- Tag pizzadejen ud af køleskabet ca. 10 min. før du skal lave pizzaerne. En pizzadej skal være kold, for så er den ekstremt let at strække ud.
- Kom rigeligt med durummel på bordet og ovenpå dejen.
- Nu laver du først pizzakanten med tommeltotten hele vejen rundt.
- Placer derefter begge hænder midt på dejen. Drej dejen samme vej med begge hænder og stræk den med den ene hånd ved at sprede fingrene. Brug rigeligt med durummel under processen.
- Når dejen har den ønskede størrelse, kan du enten køre den rundt ud over bordkanten for at få det over sydende mel af, eller løfte den så det drysser af.
- Kom den kolde tomatsauce på, derefter mozzarellaosten.
Tilberedning på grillen:
- Læg pizzaen på midten af den nederste grillrist.
- Grill pizzaen ved 250 °C i ca. 10-15 min. Lad være med at kigge for meget til den undervejs, da temperaturen i grillen derved vil dale for meget.
- Når pizzaen er færdig, pynter du den med friske basilikumblade.
Tips:
Kagerulle - er forbudt! Man strækker en pizza, man ruller den ikke ud.
Hvedemel - kan erstatte Tipo 00, men du opnår langt fra det samme gode resultat. Hvedemel brænder også hvis du bruger dette på pizzastenen.
Durummel - fås både i grov og fin udgave. Den fine bruges i dejen mens den grove er bedst at bruge når du skal strække pizzaen.
Ikke for meget fyld! Når du laver pizza på en grill er det vigtigt, at du ikke kommer for meget fyld på. Vi anbefaler derfor kun 3 slags fyld foruden tomatsaucen.
Kan man fryse overskydende pizzadej? Ja, det kan man sagtens. Dejen mister dog en smule af sin hæveevne.