play_circle_outline youtube
Hveder Opskrift Gasgrill 1 0104

Hveder på grill

Aftenen før Stor Bededag skal der guffes hveder til den store guldmedalje. Det er fantastisk tradition for at gumle tomme kalorier hvis eneste formål er at samle familien og forkæle ganen! Tandsmør er et must og vi er absolutte fans! Du kan selvfølgelig købe hveder i dit lokale supermarked men de kan absolut også fikses på grillen. Her giver vi dig en meget nem opskrift på hveder på gasgrill. Vi har været i god tid og prøvesmagt, og de er godkendt!

Til opskriften har vi leget med en af de helt store mastodonter af en gasgrill, nemlig Prestige PRO™ 665. Det er en kæmpe basse på mere end 150 kilo og den har alt, som en rigtig grillentusiast elsker! Modellen, vi har lånt, er en lidt ældre model. På de nye modeller skifter lyset i knapperne fra blåt til rødt når brænderen tændes.

  • texture Gasgrill
  • restaurant_menu Frokost

Ingredienser

Sådan gør du


Dejen:

  1. Smelt din margarine i en gryde.
  2. Bland den smeltede margarine sammen med vand og mælk, så væsken bliver kølet til stuetemperatur.
  3. Rør gæren ud i væsken.
  4. Tilsæt sukker, salt, kardemomme, æg og hvedemel.
  5. Rør det hele sammen og ælt det godt indtil dejen er glat og har en ensartet konsistens. Du kan med fordel anvende en køkkenmaskine så armene får et hvil.
  6. Lad dejen hæve i 20 min. under et viskestykke.

Hvederne:

  1. Rul dejen til 10 boller på nogenlunde samme størrelse.
  2. Sæt bollerne på en ikke-forvarmet pizza- og bagesten med bagepapir.
  3. Dæk bollerne med tætsluttende film eller en pose. Ved at dække dem af med plast beholder hvederne noget af fugten – se det er smart!
  4. Læg et klæde over filmen og lad dem hæve i ca. en time.

Grillen:

  1. Gør grillen klar til middel direkte varme - det vil sige at du tænder for alle brænderne - men sørg for at brænderne under hvederne max står på middelvarme. Grillen skal være ca. 220°C.

Tilberedning på grillen:

  1. Tag viskestykke og plast af hvederne, og læg pizza- og bagestenen med hvederne i grillen.
  2. Hvederne skal bages i ca. 15 min. Hvis du absolut skal kigge til hvederne undervejs, så gør det meget hurtigt - ellers lukkes for meget varm luft ud af grillen og hvederne vil falde lidt sammen. Tag hurtigt hvederne af pizza- og bagestenen når de færdige for at de ikke bager videre på stenen og bunden bliver sort.

Print opskriften

arrow_upward