play_circle_outline youtube
Fastelavnsboller Med Chokoladebar Opskrift Gasgrill 5 0107 (1)

Fastelavnsboller med chokoladebar

Vores fastelavnsboller er af den klassiske skole men naturligvis med en lille, nem twist. Vi har købt vores yndlings chokoladebarer, skåret dem i skiver og puttet dem i bollerne. Det er nemt, sjovt og smager lækkert – lige som vi kan lide det! Og så er de naturligvis bagt på grillen.

  • texture Gasgrill
  • restaurant_menu Dessert

Ingredienser

Sådan gør du


Dejen:

  1. Start med at røre gæren ud i lunken mælk.
  2. Tilsæt det smeltede smør og rør også æg, salt og sukker i.
  3. Tilsæt melet lidt ad gangen, og ælt det godt sammen.
  4. Sæt til hævning et lunt sted i ca. 30 min. Mens dejen hæver laver du kagecremen. Du kan selvfølgelig købe en færdig kagecreme og så springer du over næste afsnit.

Kagecremen:

  1. Æg og sukker piskes sammen i en gryde.
  2. Majsstivelse og mælk piskes i og det koges op til den tykkelse, som du synes er god.
  3. Smag til med vaniljesukker.

Bollerne:

  1. Når dejen har hævet slås den ned, og deles i to halvdele så den er lettere at arbejde med.
  2. Hver del rulles ud med kagerulle til ca. 30 x 30 cm. Prøv at lave hver klump dej så firkantet som muligt.
  3. Inddel herefter hvert stykke dej i ni stk firkanter på hver 10 x 10 cm med en kniv.
  4. Kom en god stor teskefuld kagecreme i midten af hver.
  5. Kom et stykke af din yndlings yndlingschokolade på hver klat creme.
  6. Fold siderne op så de lukkes. Klem lidt derpå, så du er sikker på at det lukker tæt og fyldet ikke flyder ud.

Grillen:

  1. Gør grillen klar til direkte varme ved at tænde alle brænderne. Grillen skal være ca. 225 °C.

Grill dine fastelavnsboller

  1. Gør din pizza/bagesten klar med bagepapir, som er klippet til i størrelsen. Vær opmærksom på at dine fastelavnsboller skal bages på en pizza/bagesten, der ikke er forvarmet. Afhængig af størrelsen på din pizza/bagesten skal der nok bages fastelavnsboller ad to omgange for at få plads til dem alle. Køl pizza/bagestenen af inden anden omgang, ellers vil fastelavnsbollerne blive for mørke i bunden.
  2. Sæt fastelavnsbollerne på bagepapiret med lukningen ned ad.
  3. Smør hver bolle med lidt sødmælk.
  4. Sæt bagestenen med fastelavnsbollerne i den forvarmede grill og bag dem i ca. 15 min. til de bliver flot gyldne.
  5. Tag bollerne af pizza/bagestenen når de er færdige, så de ikke bliver sorte i bunden.

Anretning:

  1. Sæt dine fastelavnsboller til afkøling (husk at fjerne dem fra pizza/bagestenen).
  2. Bland en glasur med flormelis og lidt vand. Tilsæt evt. kakaopulver eller frugtfarve i glasuren for at gøre fastelavnsbollerne lidt festlige.
  3. Pynt dine fastelavnsboller med glasuren når de er let afkølede.

Print opskriften

arrow_upward