Ingredienser
Sådan gør du
Dejen:
- Start med at røre gæren ud i lunken mælk.
- Tilsæt det smeltede smør og rør også æg, salt og sukker i.
- Tilsæt melet lidt ad gangen, og ælt det godt sammen.
- Sæt til hævning et lunt sted i ca. 30 min. Mens dejen hæver laver du kagecremen. Du kan selvfølgelig købe en færdig kagecreme og så springer du over næste afsnit.
Kagecremen:
- Æg og sukker piskes sammen i en gryde.
- Majsstivelse og mælk piskes i og det koges op til den tykkelse, som du synes er god.
- Smag til med vaniljesukker.
Bollerne:
- Når dejen har hævet slås den ned, og deles i to halvdele så den er lettere at arbejde med.
- Hver del rulles ud med kagerulle til ca. 30 x 30 cm. Prøv at lave hver klump dej så firkantet som muligt.
- Inddel herefter hvert stykke dej i ni stk firkanter på hver 10 x 10 cm med en kniv.
- Kom en god stor teskefuld kagecreme i midten af hver.
- Kom et stykke af din yndlings yndlingschokolade på hver klat creme.
- Fold siderne op så de lukkes. Klem lidt derpå, så du er sikker på at det lukker tæt og fyldet ikke flyder ud.
Grillen:
- Gør grillen klar til direkte varme ved at tænde alle brænderne. Grillen skal være ca. 225 °C.
Grill dine fastelavnsboller
- Gør din pizza/bagesten klar med bagepapir, som er klippet til i størrelsen. Vær opmærksom på at dine fastelavnsboller skal bages på en pizza/bagesten, der ikke er forvarmet. Afhængig af størrelsen på din pizza/bagesten skal der nok bages fastelavnsboller ad to omgange for at få plads til dem alle. Køl pizza/bagestenen af inden anden omgang, ellers vil fastelavnsbollerne blive for mørke i bunden.
- Sæt fastelavnsbollerne på bagepapiret med lukningen ned ad.
- Smør hver bolle med lidt sødmælk.
- Sæt bagestenen med fastelavnsbollerne i den forvarmede grill og bag dem i ca. 15 min. til de bliver flot gyldne.
- Tag bollerne af pizza/bagestenen når de er færdige, så de ikke bliver sorte i bunden.
Anretning:
- Sæt dine fastelavnsboller til afkøling (husk at fjerne dem fra pizza/bagestenen).
- Bland en glasur med flormelis og lidt vand. Tilsæt evt. kakaopulver eller frugtfarve i glasuren for at gøre fastelavnsbollerne lidt festlige.
- Pynt dine fastelavnsboller med glasuren når de er let afkølede.