play_circle_outline youtube
Pitabroed Opskrift Gasgrill 1 0108
Pitabrød På Gasgrill

Pitabrød

Pitabrødene bliver luftige og smager af ren nydelse! Vi er vilde med grillet kebab og en blandet salat i vores pitabrød, men du kan gøre det præcis som du vil. Pitabrødene er hurtigt lavet, de bliver helt sprøde og luftige, og du får selvfølgelig et par tips undervejs. Så derefter er der kun tilbage at vælge, hvad du vil putte i dit grillede pitabrød.

  • texture Gasgrill
  • restaurant_menu Frokost
  • restaurant_menu Hovedret

Ingredienser

Sådan gør du


Dejen:

  1. Bland olie og smuldret gær i en røreskål/røremaskine og rør det godt.
  2. Tilsæt vand, øl, salt, sukker og ca halvdelen af durum og Tipo 00 melet. Rør indtil dejen er helt glat.
  3. Kom resten af melet i lidt ad gangen, til dejen er let klæbrig uden at klistre.
  4. Tag dejen ud af røreskålen, del den i 4 lige store portioner og rul hver portion til en rund bolle.
  5. Dæk bollerne med tætsluttende film og lad dem stå til koldhævning i køleskabet på en plade eller lignende i minimum 3 timer og maximum et døgn.

Pitabrødene:

  1. Når du skal forme pitabrødene, så tag bollerne ud af køleskabet 20 min. før, du vil forme dem. Det gør dejen lettere at forme.
  2. Drys durummel på bordet og tryk bollerne af pitabrød-dej let flade. Pitabrødene skal være omkring ½ cm tykke.
  3. Drys derefter lidt durummel over de formede pitabrød.

Grillen:

  1. Læg din pizzasten i din grill og tænd alle dine brændere på max. Pizzastenen skal varmes godt i ca. 10 min. ved minimum 300 °C. De ubagte pitabrød skal have et ”chok” når de kommer på stenen.

Tilberedning på grillen:

  1. Drys lidt durum mel på din pizzasten og brug en pizzaspade til at få dine ubagte pitabrød over på grillen.
  2. Grill pitabrødene ved meget høj varme, gerne 300 °C. eller derover. Pitabrødene skal have masser af varme for at ‘puffe op’ så når du vil kigge til dem, skal det være på lure-måden: Åben grill låget på et minimum og tag et kort kig.
  3. Pitabrødene skal grilles til de puffer op og er let gyldne på toppen. I Napoleons Rogue tager det 5-6 min. på en kølig dansk sommerdag men det kan variere fra grill til grill og vejret spiller naturligvis også ind.
  4. Hvis du først vil spise dine pitabrød senere, så giv dem lidt kortere tid i grillen, så de ikke bliver for mørke når du varmer dem igen.

Print opskriften

arrow_upward