play_circle_outline youtube
Napoleons Grillede Boller Af Bloeddej Paa Napoleon Pizza Og Bagesten Opskrift Gasgrill 1 0110

Boller af bløddej

Det er nemt, sjovt, smager lækkert og så er det naturligvis lavet på grillen – lige som vi kan lide det! Vi har leget med en af de større gasgrill til opskriften, men du kan naturligvis bruge lige den grill, du har lyst til. Server bollerne lune så smørret smelter og tænderne løber i vand. Opskriften kan også bruges til pølsebrød, burgerboller, pølsehorn mm.

  • texture Gasgrill
  • restaurant_menu Frokost
  • restaurant_menu Snack

Ingredienser

Sådan gør du


Dejen:

  1. Start med at røre æg, gær og mælk sammen i en skål. Du kan med fordel anvende en køkkenmaskine så armene får et hvil.
  2. Tilsæt sukker, salt, smør og rør godt.
  3. Tilsæt mel til den har en passende glat og ensartede konsistens og ælt den godt.
  4. Kom dejen i en skål, drys lidt mel over og lad den hæve i 15 min. ved stuetemperatur og med et klæde over.

Bollerne:

  1. Rul dejen til boller på nogenlunde samme størrelse.
  2. Sæt bollerne på en ikke-forvarmet pizza- og bagesten med bagepapir.
  3. Dæk bollerne med tætsluttende film eller en pose. Ved at dække dem af med plast behøver du ikke pensle dem senere – se det er smart!
  4. Læg et klæde over filmen og lad dem hæve i ca. en time – alt efter bollernes størrelse.

Grillen:

  1. Gør grillen klar til direkte varme - det vil sige at du tænder for alle brænderne - men sørg for at brænderne under bollerne max står på middelvarme.
  2. Grillen skal være ca. 230 °C.

Tilberedning på grillen:

  1. Tag klæde og plast af bollerne, og læg pizza/bagestenen med bollerne i grillen.
  2. Bollerne skal bages i ca. 20 min. Tag hurtigt bollerne af pizza/bagestenen når de færdige for at de ikke bager videre på stenen og bunden bliver sort. Vupti! Lækre boller på grillen – the easy way.

Print opskriften

arrow_upward