play_circle_outline youtube
Boller Af Bloeddej Opskrift Gasgrill 1
Boller Af Bloeddej Opskrift Gasgrill 3
Boller Af Bloeddej Opskrift Gasgrill 2
Boller Af Bloeddej Opskrift Gasgrill 4

Boller af bløddej

Der er ikke grænser for, hvad man kan lave på grillen, og i denne opskrift viser vi, hvordan du laver friskbagte boller ved hjælp af vores bage- og pizzasten. Så bliver det ikke meget nemmere. Server bollerne lune med et godt lag smør. Opskriften kan også bruges til pølsebrød, burgerboller, pølsehorn mm.

  • texture Gasgrill
  • restaurant_menu Frokost
  • restaurant_menu Snack

Ingredienser

Sådan gør du


Dejen:

  1. Start med at røre æg, gær og mælk sammen i en skål. Du kan med fordel anvende en køkkenmaskine, så armene får et hvil.
  2. Tilsæt sukker, salt, smør og rør godt.
  3. Tilsæt mel til den har en passende glat og ensartede konsistens og ælt den godt.
  4. Kom dejen i en skål, drys lidt mel over, og lad den hæve i 15 min. ved stuetemperatur med et klæde over.

Bollerne:

  1. Rul dejen til bollerne, så de har nogenlunde samme størrelse.
  2. Sæt bollerne på en ikke-forvarmet pizza- og bagesten med bagepapir.
  3. Dæk bollerne med tætsluttende film eller en pose. Ved at dække dem med film behøver du ikke pensle dem senere.
  4. Læg et klæde over filmen og lad dem hæve i ca. en time alt efter bollernes størrelse.

Grillen:

  1. Gør grillen klar til direkte varme - det vil sige, at du tænder for alle brænderne, men sørg for at brænderne under bollerne maks. står på middelvarme.
  2. Grillen skal være ca. 230 °C.

Tilberedning på grillen:

  1. Tag klæde og plast af bollerne, og læg pizza/bagestenen med bollerne i grillen.
  2. Bollerne skal bages i ca. 20 min. Tag hurtigt bollerne af pizza/bagestenen, når de er færdige, for at de ikke bager videre på stenen og bunden bliver sort.

Print opskriften

arrow_upward